новини

Ностальгічна комедія та життєва трагікомедія. Курсанти вперше відвідали вистави від провідних харківських театрів

22.06.2021 16:50

Курсанти факультету логістики Академії відвідали виставу "Дура любовь". Показ вистави відбувся на сценічному майданчику Харківського Будинку актора імені Леся Сердюка.

Протягом двох годин, 17 курсантів мали можливість насолодитися ностальгічною комедією у двох діях.

Режисер вистави Микола Осіпов зазначив, що для їхнього театрального колективу дуже важливо доносити мистецтво до різних глядачів.

«Співпраця із гвардійцями хоч і нова, але не менш важлива для нашого театру. Не випадково, ми запросили курсантів на перегляд саме на п’яту річницю постановки вистави в театрі, - зазначив режисер Микола Осіпов. – За відгуками присутніх та живими емоціями в залі, я зробив висновок, що вистава знайшла відгук у серцях глядачів».  

Переглянули курсанти й одну з найпопулярніших вистав від Театру 19 – «ЧМО». Трагікомедія режисера Ігоря Ладенка вже давно стала улюбленою для багатьох харків’ян. Гвардійці Академії з цікавістю спостерігали за віртуозною грою акторів, яка поєдналася із проникливою історією. Після перегляду вистави курсант Кирило Білий не зміг стримати емоцій.

«Мені дуже сподобалася вистава від Театру 19. Я вперше відкрив для себе цей театр і зрозумів, що хочу ще відвідати його вистави, - поділився курсант. – Я побачив проникливу історію про дружбу, совість, підлість, страх і благородство. Більше того, всі події відбуваються в армії, яка для кожного з героїв стала справжньою школою життя. Дякую режисеру та акторам, які створили таку чудову виставу. А також радий, що маю можливість долучатися до театрального життя Харкова, адже переконався, що це життя унікальне».

Це був перший візит курсантів до театрів після підписання Меморандуму про співпрацю Національної академії Національної гвардії України із закладами культури Харкова. Відтак, на минулому тижні, можливість переглянути вистави вже мали 60 гвардійців. 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ