новини

Нові можливості для офіцерів Збройних сил України - служба в Нацгвардії

30.10.2021 12:05

Учора в Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба відбувся випуск молодих офіцерів льотного факультету 2021 року.

Вдруге в історії як Національної гвардії України, так і Збройних сил сім лейтенантів, які опанували спеціальності льотчиків та штурманів, відразу після випуску будуть направлені для проходження служби до військових частин Нацгвардії.

На урочистій церемонії був присутній начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

«Сім молодих офіцерів вирішили піти гвардійським шляхом. Головне, що вони є підготовленими та навченими офіцерами, кожен з яких готовий до виконання завдань, на які розраховує Україна та її народ, - зазначив генерал-лейтенант Сергій Соколовський. – Крім того, я знаю, що нинішні випускники пройшли поглиблену практичну підготовку на базі різних авіаційних військових частин Повітряних Сил під керівництвом досвідчених льотчиків-інструкторів та успішно опанували техніку пілотування бойовими літаками».

Одним із випускників є штурман лейтенант Дмитро Бодневич. Він навчався за спеціальністю «Бойове застосування літальних апаратів» і намагався віддавати всі сили, адже розумів, що знання – це його квиток у майбутнє.

«За рейтингом отримав розподіл до військової частини Національної гвардії України, яка знаходиться у місті Олександрія, на посаду штурмана літака. Мої завдання під час майбутньої служби – правильно вивести літак на ціль та доповідати командиру, чи на правильному ми шляху. Загалом я пишаюся своєю майбутньою спеціальністю, - запевнив лейтенант Дмитро Бодневич. - Саме в Національній гвардії бачу для себе багато перспектив. Окрім того, багато моїх знайомих радили служити саме там. Відчуваю, що зробив новий впевнений крок у своєму житті, тож сподіваюся, що це буде виправдано».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ та ХНУПС