новини

Нові переможці з самбо та військово-спортивного багатоборства

22.11.2021 16:26

У ФСК «Локомотив» пройшло урочисте відкриття 5-го відкритого Всеукраїнського турніру зі спортивного та бойового самбо серед чоловіків на призи президента ХАСБЄ Юрія Даниляка на честь МСУМК Олега Кармазінського.

Участь у відкритті взяв начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-лейтенант Сергій Соколовський та духовий оркестр навчального закладу.

Під час заходу ведучий представив почесних гостей та суддівську колегію змагань. Згодом усі присутні виконали гімн України та урочисто відкрили захід.

За вагомий внесок у розвиток самбо в Харківській області начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський отримав подяку.

«Значна увага в Національної академії Національної гвардії України приділяється різним видам спорту. На сьогодні вихованці навчального закладу є призерами різних чемпіонатів України, Європи та світу та є особливою гордістю нашого навчального закладу, ­- зазначає генерал-лейтенант Сергій Соколовський. – Переконаний, що курсанти й надалі перемагатимуть і прославлятимуть наш навчальний заклад, що про нього чутимуть на всій території України і навіть за її межами».

Урочисте відкриття завершилось виступами оркестру Академії, групи барабанщиць Харківського національного університету внутрішніх справ України, групи підтримки Локо Денс Тім під керівництвом Марії Бурмакіної.

Від Академії Нацгвардії участь у змаганнях зі спортивного самбо взяв старший інструктор (з фізичної підготовки і спорту) старший сержант Роман Контаровський. За декілька хвилин від початку запеклої боротьби він здобув бронзу у ваговій категорії 88 кг.

«Щасливий, що здобув бронзу у змаганнях. Хочу подякувати в першу чергу тренерам, керівництву Академії та своїм рідним за підтримку та віру у мене, - ділиться враженнями старший сержант Роман Контаровський. – Планую не зупинятися, а навпаки наполегливо тренуватися, щоб невдовзі вибороти золото. Впевнений,  що спорт дуже важливий, адже допомагає не тільки в професійній реалізації, але й наповнює життя більшим змістом».

Також з 19 по 21 листопада у місті Харкові пройшов Міжнародний турнір з військово-спортивного багатоборства.

До змагань долучилися представники з понад 27 країн світу, тож конкуренція була доволі високою, а поєдинки – надзвичайно видовищними.

Національну академію Національної гвардії України представила збірна команда курсантів з військово-спортивного багатоборства. Протягом першого дня курсанти змагалися у влучності стрільби із гвинтівки. Наступного дня змагання проходили з рукопашного бою.

Завдяки професійній майстерності викладача кафедри фізичної підготовки та спорту лейтенанта Володимира Катихіна 8 курсантів Академії успішно змогли подолати всі етапи змагань.

За підсумками змагань, збірна команда Академії посіла 1 командне місце та отримала кубок, медалі та грамоти.

Курсант факультету логістики солдат Олексій Сердюк в категорії до 60 кг та солдат Ростислав Красюк в категорії до 65 кг стали чемпіонами Міжнародного турніру.

Срібними призерами стали курсанти гуманітарного факультету солдат Артем Табачук в категорії до 70 кг та курсант командно-штабного факультету сержант Завур Сеітхалілов в категорії до 75 кг.

Почесну бронзу завоювали курсанти командно-штабного факультету сержант Олександр Шкабатура - до 85 кг, солдати Микита Пасічник - до 55 кг, Максим Вепрік - до 70 кг та Богдан Бовтенко - до 65 кг.

«Ми повинні постійно перебувати в стані бойової готовності. Навіть у нашому сучасному світі рукопашний бій є важливою складовою підготовки військовослужбовця. Під час змагань у курсантів покращуються спортивні результати, а з кожною перемогою – з’являється нова можливість для розвитку професійної діяльності», – розповідає лейтенант Володимир Катихін.

Вітаємо спортсменів з надважливими перемогами на їх чемпіонському шляху!

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ