новини

Новобранці Академії Нацгвардії опановували навички командного згуртування

25.07.2020 14:16

 

В навчальному центрі Академії вчились командному згуртуванню солдати, які щойно розпочали свій військовий шлях. На військову службу до Академії вступили 60 новобранців з Харківської, Одеської, Миколаївської та Київської областей.

Практичне тренінгове заняття  з поповненням провели психологи Академії в містечку командного згуртування. Солдат-строковиків було розділено на групи по 30 осіб, а саме заняття тривало протягом шести годин. Проводили заняття старший офіцер відділення психологічного забезпечення старший лейтенант Алла Кондратьєва та психолог відділення психологічного забезпечення службовець Ігор Дяченко.

Під час заняття використовувалися такі вправи як «Падіння на довіру», «Болото», «Літера А», «Балансир» «Павутиння». Спостерігаючи за виконанням цих вправ, психологи мали можливість зробити певні висновки щодо лідерських якостей новобранців, спрогнозувати успішність їх служби, виділити командирів, яких у подальшому, могли б направити в Навчальний центр Національної гвардії України в місті Золочів.

«Вже протягом двох тижнів солдати проходять строкову службу, але під час повсякденного спілкування хлопці не мають нагоди дізнатися, скажімо, про захоплення та досягнення один одного. Відтак, з самого початку було проведено вправу на знайомство, де новобранці мали можливість більше пізнати побратимів, - зазначила Алла Кондратьєва. – Крім того, командири підрозділів мали нагоду спостерігати як взаємодіють їхні військовослужбовці в колективі, на кого потрібно звернути більшу увагу стосовно активності під час проведення занять».

Активним учасником тренінгового заняття з командного згуртування став солдат Арсеній Шабалін. Для проходження строкової служби він прибув з міста Києва. Хлопець зізнається, що нічого подібного в його житті не було, а також радіє, що отримав можливість краще пізнати не тільки товаришів, але й самого себе.

«Мені сподобалися всі вправи, але справжньою несподіванкою стало виконання такого елементу як «Падіння на довіру, - поділився враженнями Арсеній. -  Було досить неочікувано, а також, в процесі виконання вправи, мене переповнювали різні емоції – від страху до відчуття самовпевненості та задоволення після її виконання».

 

Відділ міжнародних зв`язків, інформації та комунікації НА НГУ