новини

Новоспечені курсанти вивчають історію Академії

02.10.2020 17:07

Першокурсники ознайомилися з бойовим шляхом Національної академії Національної гвардії України.

Майбутні офіцери, які нещодавно склали присягу на вірність українському народові, відвідали музей Академії. Начальник музею Олександр Семенченко ознайомив курсантів з історією та традиціями навчального закладу.

Експонати музею Національної академії представляють різні етапи її розвитку.

«Елементи та атрибути шляхів реформування військового вишу ви можете побачити саме в цьому музеї. Наш музей з кожним роком стрімко розвивається та поповнюється новими експонатами і ви маєте спостерігати за розвитком протягом вашого навчання», - зазначив Олександр Семенченко.

Начальник музею продемонстрував гвардійцям експонати, серед яких є особисті речі та зброя учасників миротворчих місій та операції Об’єднаних сил. На стендах  представлені стяг ООН,  фото з місій, зразки форми одягу миротворців, медалі та нагороди наших офіцерів з тих країн, де вони брали участь у місіях.

Значна частина музею присвячена участі військовослужбовців Академії та Нацгвардії у антитерористичній операції та операції  Об’єднаних сил. Курсанти мали змогу побачити особисті речі загиблих, зразки озброєння, макет одного з блокпостів.

 «Я отримав лише приємні враження, ознайомившись з музеєм історії Академії. Помітно, що Національна академія пам’ятає про минуле й впевнено йде в майбутнє», - ділиться враженнями курсант Станіслав Свид. 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ