новини

Новоспечених курсантів Академії Нацгвардії активно тренують інструктори з Канади

14.09.2020 12:05

 

Представники Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних Сил Канади в Україні спільно з викладачами Академії навчають курсантів під час первинної військово-професійної підготовки.

Канадські інструктори проводять заняття за декількома напрямками. Один із них – військовий зв’язок.  Разом із канадським інструктором курсовий офіцер командно-штабного факультету старший лейтенант Ольга Раєнко навчала першокурсників основам військового зв’язку, будові, принципам дії та технічним характеристикам радіостанції «MOTOROLA». При цьому, кожен курсант мав можливість налаштувати зв'язок на цифровій системі радіозв'язку.

«Це перше заняття у першокурсників з військового зв’язку. Ми вивчили загальні поняття, види і засоби військового зв’язку. Кожен індивідуально відпрацював завдання», - розповіла старший лейтенант Ольга Раєнко.

Інструктор з Канади, в свою чергу, розповів, які засоби військового зв’язку використовують вони та розкрив принцип дії канадських технічних засобів.

«Канада та Україна є близькими партнерами з міцними взаємовідносинами. І нашою місією є допомогти у підготовці особового складу за стандартами НАТО», - наголосив інструктор операції UNIFIER. -Гвардійці розуміють всю важливість впровадження сучасних інноваційних технологій і те, що треба досконало знати всі основи системи зв’язку. Також я розповів курсантам про міжнародний радіотелефонний фонетичний алфавіт, який активно використовують у нашій країні».

Крім військового зв’язку представники оперативно-тактичної групи UNIFIER проводять заняття із військової топографії, вогневої та професійно-психологічної підготовки.

У рамках вище перерахованих занять, канадські офіцери навчають курсантів орієнтуватися на місцевості за допомогою топографічних карт та компасу, а також виконувати вправи навчальних стрільб із різних видів озброєння. Приємні враження у іноземних інструкторів залишили заняття на містечку командного згуртування. На їх думку, сучасні тренажери, які використовують під час професійно-психологічної підготовки, направлені на розвиток різних навичок військового колективу. Так, курсанти успішно виконували вправи на координацію дій при переправі та вправи на довіру.

«Навчання, які я сьогодні провів - це перший крок у курсантів на шляху до розуміння основ військової професії. Як я, так і мої колеги маємо намір надати максимум корисного з нашого боку, щоб на глобальному рівні вдосконалити програму планування занять», - зазначив представник групи підготовки «НГУ» Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних Сил Канади в Україні.

По завершенню занять, інструктори операції UNIFIER разом із викладачами Академії Нацгвардії постійно проводять  мозковий штурм, де аналізують кожен проведений день, вказуючи як позитивні сторони, так і моменти, які необхідно вдосконалити. Щоденні підведення підсумків сприяють перспективній співпраці, зокрема, з удосконалення не лише навчальних програм, але й імплементації стандартів НАТО у Національній гвардії України.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ