новини

Обличчя сучасних гвардійців вітатимуть харків’ян з постерів на центральній площі міста

13.10.2021 13:34

Образи курсантів Академії Нацгвардії України і нацгвардійців військових частин Східного оперативно-територіального об’єднання будуть вітати жителів міста і його гостей з полотнищ соціальної реклами.

Вже вдруге на центральній площі Харкова постійно будуть присутні офіцери, курсанти і солдати Національної гвардії України.

Розмістити рекламні конструкції традиційно вирішили на місці, де харків'яни і бійці Нацгвардії в 2014 році відстояли Харків від сепаратистів – прямо біля штабу-палатки Харківського євромайдану. Відтепер з полотен шестигранних конструкцій харків’яни зможуть ознайомитись з можливостями проходження строкової та контрактної служби в НГУ, а також навчанням в Національній Академії НГУ.

Варто відзначити, що останній проект отримав беззастережну підтримку серед активістів Харківського євромайдану - небайдужих харків'ян, на очах яких гвардійці в квітні 2014 року зачистили захоплену Харківську облдерджадміністрацію від збройних сепаратистів.

«Наш намет символізує шлях України до перемоги, на стендах, які тут встановлені відображені світлини і етапи цього шляху. Національна гвардія була перша, яка встановила свої конструкції біля нашого намету, бо ми вважаємо, що ця структура і народ України єдині. Крім того, всупереч міфам, що начебто Нацгвардія не брала участь в бойових діях, можу сказати, що я сам бачив і знаю – Нацгвардія воювала і воює, і впевнений - у разі виникнення загрози тут в Харкові – стане на захист харків’ян. Символічно, що банери Нацгвардії встановлені напроти обласної державної адміністрації, яку 7 років тому, саме Нацгвардія і звільняла», - зазначає координатор Харківського євромайдану Борис Редін.

Як зазначає координатор Харківського євромайдану, повз їхні намети щодня проходять близько 50 тисяч харків'ян. Певна частина з них зупиняється, читає, запитує, як потрапити на службу. Крім того, представники також тут часті гості, які допомагають харків’янам дізнатися більше про гвардію.
Начальник Східного відділення комплектування НГУ, підполковник Олексій Костін, зазначає, що в Харкові дуже потужний волонтерський рух і підтримка суспільства військових і саме, Національної гвардії.

«Ще в 2017 році, коли було сформоване наше відділення, ми відчули колосальну допомогу від харків’ян, тоді нам друкували і поліграфічну продукцію, і приносили державні прапори, допомогли із агітаційною палаткою і технічними засобами. Тоді тут були встановлені наші перші конструкції, які знову ж таки розробили і виготовили за рахунок волонтерів. Завдяки візуалізації інформації про призов на строкову, контрактну службу, а також навчання в Національній академії НГУ ми відразу відчули зацікавленість молоді, отримували масу дзвінків. Минуло вже 4 роки, дещо змінились підходи у соціальній рекламі, ми намагаємось відповідати вимогам часу. Мені дуже приємно, що люди не розчарувались і довіряють нам, тож і ми не змінюємо своїм принципам: ми максимально відкриті, чекаємо до своїх лав мотивованих і бажаючих професійно зростати молодих людей і дівчат, які в подальшому зможуть з гордістю називати себе гвардійцями», - говорить Олексій Костін.

Цьогорічні постери дещо змінилися - вони отримали сучасні QR-коди, тож дізнатися про умови вступу у вищий навчальний заклад, порядок проходження служби як строкової, так і контрактної, можна легко – просто відсканувавши його за допомогою мобільного телефону.

«Цією акцією ми хочемо показати, що Національна гвардія постійно розвивається і вдосконалюється. Розвивається матеріально-технічна база велика увага приділяється не тільки професійній підготовці гвардійців, яка проходить вже за стандартами НАТО, а й соціальному захисту військових. На наших плакатах сучасні гвардійці і гвардійки - це прості юнаки і дівчата, які обрали службу і навчання в Національній гвардії в нелегкий для країни час. Ми зробили ці проекти сучасними, зорієнтованими на молодь. Тож ми віримо, що установка соціальної реклами Нацгвардії приверне увагу якраз тих, кому строкова або контрактна служба цікава, тих, хто хоче пов'язати свою долю з Нацгвардією і розвиватися разом з нею», - розповідає викладач гуманітарного факультету Національної академії НГУ Олексій Лебедь.

Нагадаємо, сьомий рік поспіль харківські волонтери спільно зі Східним теруправлінням НГУ і Національною академією НГУ створюють і розміщують соціальну рекламу про службу в Нацгвардії. А попереду у гвардійців, журналістів і волонтерів Харківщини ще чимало нових проектів, націлених на зміцнення вмотивованою і професійної структури, якою є Національна гвардія України.

Відділення інформації і комунікації Східного ОТО
Дар’я Смагіна