новини

Офіцер Академії розповів про організацію та порядок проведення закупівель

11.11.2021 15:01

 

Протягом двох днів, згідно організаційно-методичних вказівок на 2021 рік, на базі Національної академії Національної гвардії України проводилися збори з начальниками автомобільних служб та служб автобронетанкової техніки Національної гвардії України.

У зв’язку з карантинними обмеженнями, збори проводилися дистанційно в режимі відеоконференції. З гвардійцями проводили заняття викладачі та фахівці різних відділів Академії. Основний акцент під час занять полягав у розкритті актуальних тем сьогодення та проблемних питань із якими зіштовхуються начальники автомобільної та бронетанкової служб, зокрема звернули увагу на нормативну базу.

Одним із важливих у рамках зборів було інформаційне заняття за темою: «Організація та порядок проведення закупівель товарів та надання послуг  у військових частинах та підрозділах Національної гвардії України». Старший помічник начальника відділу тилового забезпечення Академії майор Богдан Патрик розповів гвардійцям про організацію та планування закупівельної діяльності, уповноважених осіб, які беруть участь у публічних закупівлях,  визначення предмету закупівлі, пороги в Законі, специфіку спрощених закупівель. Крім того, офіцер розкрив «українські» та «європейські» терміни, які застосовуються для відкритих торгів, а також звернув увагу військових на переговорну процедуру закупівлі.            

«Публічні закупівлі спрямовані на задоволення потреб через надання відповідних товарів, робіт чи послуг усіх державних Замовників. Ефективне функціонування цього сектору є необхідною умовою для успішного виконання своїх функціональних обов’язків за призначенням усіх без винятку підрозділів Національної гвардії України», - зазначив майор Богдан Патрик.

Наголосив помічник начальника відділу тилового забезпечення і на важливості використання стандарту відкритих даних у процесі публічних закупівель, адже це забезпечує доступність інформації, таким чином, позитивно впливає на рівень сприйняття прозорості влади та діяльності в рамках Закону усіх державних Замовників у цілому.

«У кожній країні по всьому світу публічні закупівлі становлять значну частку ВВП (від 8% до 21%), а отже, публічні закупівлі є потужним інструментом впливу на ринок як із боку виробництва, так і з боку споживання», - прокоментував офіцер.

Після заняття відбулися підсумки, тож учасники мали можливість поставити запитання та обговорити проблемні ситуації, які виникали під час їхньої служби у військових частинах.     

 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ