новини

Офіцер ГУ НГУ про важливість вивчення іноземних мов

11.06.2021 09:52

Начальник управління міжнародного співробітництва департаменту персонального штабу Головного управління НГУ полковник Володимир Грабчак провів зустріч з військовослужбовцями, які проходять інтенсивні курси вивчення іноземних мов.

«Ми створювали ці курси щоб надати можливість офіцерам та військовослужбовцям за контрактом вивчати іноземну мову поза службою у військових частинах. На сьогоднішній день знання іноземної мови вкрай важливі для кар’єрного зростання сучасного офіцера. Якщо ми говоримо про впровадження стандартів країн-членів НАТО, перший критерій взаємосумісності – знання мови. Тому, вам пощастило стати учасниками даних курсів та чотири з половиною місяців вивчати англійську та французьку мови», – стверджує офіцер. 

Володимир Грабчак акцентував увагу на розвитку міжнародного  співробітництва Національної гвардії України та зазначив, що зараз здійснюються реформи, а саме збільшується кількість місць для гвардійців у миротворчих операціях. Також офіцер анонсував міжнародні навчання «Rapid Trident-2021».

«Національна гвардія крокує лише вперед та розвивається. Зараз у нас, гвардійців, є усі можливості брати участь у міжнародних навчаннях, закордонних відрядженнях та миротворчих місіях. На даний момент в підрозділах важливі фахівці саме за напрямками зі знанням іноземної мови, – додає Володимир Грабчак. – Запам’ятайте, втратити завжди легше, ніж потім напрацювати. Розвиток ваших можливостей залежить тільки від вас. З висоти досвіду можу сказати, що знання іноземної мови відкриває перед вами потужні можливості, тож бажаю успіху в їх реалізації».

Володимир Грабчак відзначив покращення навчально-матеріальної бази мовного відділу та зазначив, що наявність сучасної навчально-матеріальної та технічної бази суттєво покращить умови навчання і викладання та збільшить якість засвоєння матеріалу слухачами.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ