новини

Офіцери Академії підтримують високий рівень бойової готовності

13.01.2021 16:34

В Академії Нацгвардії проведено комплексне тренування з бойової готовності для офіцерів управління. Після оповіщення особового складу навчального закладу, офіцери прибули до Академії.

Відразу після отримання команди бойової готовності, військовослужбовці вузла зв’язку прибули до Академії, екіпірувались, посилили бойові пости та перейшли до режиму в дві зміни по дванадцять годин. Чергова оперативна служба запустила автоматичну систему оповіщення, яка провела оповіщення офіцерів управління Академії.  При бойовій готовності саме вони забезпечують засобами зв’язку підрозділи для виходження на зв'язок з керівництвом.

За сигналом оповіщення офіцери управління прибули до оперативного чергового по Академії, отримали табельну зброю та вишикувались для проведення подальшої перевірки. Під час шикування було оглянуто укомплектованість тривожних валіз та стан спеціальних засобів. Для перевірки особового складу було призначено комісію, до складу якої увійшли офіцери управління Академії за напрямками діяльності.

«Сьогодні ми перевірили готовність особового складу, військової техніки та озброєння до виконання бойових завдань. Підтримання високого стану бойової готовності досягається постійними тренуваннями і вдосконаленням майстерності особового складу, тому ми регулярно проводимо такі заходи, - зазначив заступник начальника Академії полковник Сергій Мартиненко. - Сьогоднішні тренування показали високий рівень готовності офіцерів. Всі прибули вчасно, отримали зброю, боєприпаси, індивідуальні засоби захисту, засоби зв’язку та стали в стрій».

Крім того, проведено тренування у розгортанні та переміщені допоміжного пункту управління, в складі якого є командно-штабна машина Р-142Н. Вона виїжджає до вказаного району і забезпечує зв'язок з Академією. Екіпаж машини у кількості трьох чоловік прибуває до машини та готує її до виїзду. Виїжджає до вказаного місця і розгортає на всі види антен, що забезпечують зв'язок з пунктом постійної дислокації - керівниками підрозділів, які входять в склад допоміжного пункту управління.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ