новини

Офіцери Академії вчились аналізувати інформацію та приймати правильні рішення

17.11.2020 17:27

У Національної академії Національної гвардії України пройшов онлайн-вебінар з критичного та аналітичного мислення. Захід провів декан Київської бізнес-школи, маркетолог, управлінець, викладач та бізнес-консультант Михайло Крікунов. Участь у вебінарі взяли офіцери відділу міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій та відділу євроатлантичної інтеграції.

На початку занять до учасників звернулась асистент проєктів Програми професійного розвитку Україна-НАТО Ельмаз Алімова:

«Онлайн-спілкування наразі стало ефективним інструментом комунікації. Тому я впевнена, що цей онлайн-вебінар стане вагомим професійним розвитком для офіцерів Академії Нацгвардії».

Вебінар складався з 5 блоків: «Конспірологія та фейки в нашому житті», «Помилки аргументації та рефреймінг», «Прийняття рішень в різних контекстах», «Техніка факт-чекінга» та «Практика застосування критичного мислення».

Протягом вебінару учасники мали змогу потренувати навички аргументації та рефреймінгу, навчились відрізняти конспірологію від фейків, навчились виявляти маніпуляції та уникати комунікативних помилок.  Офіцери працювали  в групах та виконували індивідуальні завдання.

«Робота у групах та практичні завдання надали змогу опанувати та протестувати головні інструменти критичного мислення.  Було цікаво заслухати один одного по завершенню вебінару», - розповідає учасниця вебінару старший лейтенант Тетяна Радванська.

За допомогою інтерактивної взаємодії, а також практичних завдань учасники  вебінару удосконалили знання основних механізмів, які впливають на розуміння інформації, принципів і концепцій критичного мислення.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ