новини

Офіцери Академії вчились особливостям ресурсного менеджменту країн НАТО

25.02.2021 17:15

У Національної академії Національної гвардії України пройшов тренінг-вебінар з особливостей ресурсного менеджменту та планування в країнах НАТО. Тренінг проводився за підтримки Програми професійного розвитку Офісу зв'язку НАТО в Україні.

Захід провели радник з питань оборонного планування та управління оборонними ресурсами підполковник Олаф Віденфельд та офіцер зв’язку стратегічного рівня операції UNIFIER ЗС Канади майор Марк Томпсон. Участь у вебінарі взяли офіцери відділу євроатлантичної інтеграції та відділу міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій.

На початку занять до учасників звернулась заступник керівника Програми професійного розвитку Україна-НАТО Анастасія Мішкіна: «Онлайн-спілкування наразі стало ефективним інструментом комунікації. Тому, я впевнена, що цей онлайн-тренінг стане вагомим професійним розвитком для офіцерів Академії Нацгвардії. Дана тема є актуальною для розуміння загальної рамки діяльності Альянсу. Завдяки новим знанням ви зможете розробляти навчальні програми та додаткові освітні заходи для курсантів Академії».

Вебінар складався з трьох блоків. Учасники ознайомились з поняттями ресурсного менеджменту, типами фінансування та системами планування в країнах НАТО.  Крім того, розглянули питання щодо кадрової структури НАТО та місій міжнародного військового персоналу.

«Планування – це необхідна передумова успішної діяльності і сьогодні ми детально ознайомилися з цим поняттям. Звісно, в службовій діяльності  набуті знання допоможуть у встановленні стратегічних цілей», - розповідає учасник вебінару старший лейтенант Дмитро Одерій.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ