новини

Офіцери Академії вдосконалювали навички по роботі з особовим складом

28.10.2020 10:15

 

У рамках Дня професійної підготовки офіцерів структур по роботі з особовим складом у Національній академії Національної гвардії України було проведено низку заходів.

Подібні заходи слугують якнайкращим прикладом того, що робота з особовим складом носить системний характер і передбачає комплексну співпрацю офіцерів по роботі з особовим складом, психологів та офіцера центру культури. Відтак, офіцери по роботі з особовим складом, першочергово, повинні проводити своєчасну інформаційну, правову та просвітницьку роботу, яка сприятиме формуванню майбутнього офіцера та мінімізуватиме порушення військової дисципліни. Робота психолога передбачає своєчасне виявлення проблемних військовослужбовців або проблемних ситуацій у військових підрозділах та їх корекцію. Важливим на сьогодні є й фактор відновлення ресурсів особового складу. Використовуючи спеціальні психологічні техніки, фахівець протидіє професійному та емоційному вигоранню особового складу. Відновлення проходить як індивідуально, так і на рівні підрозділів. Третій напрямок визначає робота офіцера центру культури, який відповідальний за осередок розвитку додаткових ресурсів, зняття емоційної напруги, творчої реалізації та духовного розвантаження особистості.   

Заступниця начальника Академії по роботі з особовим складом підполковник Олена Іванова акцентувала увагу на діяльності офіцерів по роботі з особовим складом та курсових офіцерів щодо адаптації курсантів 1-го року навчання.

«Період адаптації для курсантів - це один із найбільш важливих етапів становлення майбутніх офіцерів. Важливою є адаптація до служби, навчання та колективу. Особлива роль відведена командирам, які є прикладом для наслідування та здійснення підтримки. Необхідно також враховувати індивідуальний підхід до кожної особи, адже якісна адаптованість до навчального процесу забезпечує професійне становлення військових, - наголосила підполковник Олена Іванова. - Пріоритетним є й розвиток психологічної компетентності керівництва факультетів, коли кожен офіцер має базові знання психології. Такий військовослужбовець буде більш гнучким під час комунікації з особовим складом, із розумінням ставитиметься до колективу, в свою чергу, викликавши довіру та підтримку збоку гвардійців».  

Начальник відділу по роботі з особовим складом Академії підполковник Віталій Шум надав офіцерам методичні рекомендації щодо роботи з особовим складом, які сприяють більш ефективній службовій діяльності.

«Також мною було проведено залік на знання офіцерами вимог керівних документів по роботі з особовим складом, - зазначив підполковник Віталій Шум. –  А під час проведення інструктивно-методичного заняття, намагався надати офіцерам максимум інформації щодо методики проведення індивідуальної роботи з особовим складом у підрозділах Академії». 

Цього разу з військовослужбовцями Академії у рамках заходу поспілкувалися й виконуючий обов’язки директора Харківського територіального управління Національного антикорупційного бюро України Микола Ткаченко та начальниця відділу зв’язків з громадськістю Майя Каштан. Вони ознайомили військовослужбовців Академії із вимогами закону України  «Про запобігання корупції», а також надали інформацію про історію формування НАБУ, штатну структуру та вимоги до діяльності службовців цього органу.

Представник служби психологічного забезпечення Академії Ігор Дяченко розповів гвардійцям про порядок направлення підлеглих військовослужбовців на індивідуальні консультації до психологів.

Крім цього, офіцерам по роботі з особовим складом Академії було поставлено завдання на наступний місяць.

 

Відділ міжнародних зв’язків інформації та комунікацій НА НГУ

Відділ по роботі з особовим складом НА НГУ