новини

Офіцери Академії вдосконалюють навички з вогневої підготовки

22.03.2021 16:39

У Національній академії Національної гвардії України з офіцерами щомісяця проходять практичні заняття із вогневої підготовки. Офіцерів поділяють на групи, кожна з яких виконує тестові завдання, складає нормативи зі зброєю та стріляє у бойовому тирі.

Так, сьогодні військовослужбовці виконали четверту вправу навчальних стрільб із пістолета Макарова.

«Характерною ознакою кожної професійної армії є підготовка та вишкіл її бійців, тому і в Академії приділяється величезна увага вогневій підготовці. Вогнева підготовка – одна із ключових сфер компетентності офіцера. Кафедра озброєння та стрільби проводить роботу, щоб вогнева підготовка проводилася на постійній, систематичній основі, ми приділяємо максимум зусиль, щоб наші офіцери були справжніми професіоналами», – розповів доцент кафедри вогневої підготовки полковник Юрій Самсонов.

Зазначаємо, що вогнева підготовка є важливою для кожного військовослужбовця, адже її результати впливають на рівень кваліфікації офіцера.

«На мою думку, кожен офіцер повинен удосконалювати свої стрілецькі навички, адже ця справа є невід’ємною частиною військової служби. Я із задоволенням ходжу на планові стрільби. Також постійні практичні стрільби дають впевненість у володінні зброєю», – зазнчив заступник начальника відділу євроатлантичної інтеграції підполковник Руслан Мусевич.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ