новини

Офіцери-магістри Академії Нацгвардії розглянули питання залізничних перевезень

04.12.2020 16:29

З офіцерами-магістрами проведено бінарне заняття за темою «Організація військових залізничних перевезень військових частин Національної гвардії України».

Заняття провели старший викладач кафедри оперативного та логістичного забезпечення підполковник Олександр Тесніков разом із офіцером відділу військових та спеціальних перевезень на Південній залізниці штабу Східного територіального управління Національної гвардії України майором Іваном Казміним.

Офіцери розглянули питання щодо планування, підготовки та організації військових залізничних перевезень військових частин Нацгвардії.

Протягом заняття підполковник Олександр Тесніков звернув увагу на доречність організації військових залізничних перевезень в залежності від відстані, на яку здійснюється перевезення, складу військової частини та економічного ефекту. Старший викладач наголосив на тому, що перевезення військової частини повинно бути організовано у відповідності до діючих керівних документів з урахуванням умов оперативної обстановки.

В свою чергу, майор Іван Казмін акцентував увагу на алгоритмі роботи посадових осіб військової частини та АТ «Укрзалізниця» під час організації військових залізничних перевезень. Спираючись на свій практичний досвід, офіцер розкрив сутність проведення заходів на етапах підготовки, проведення та завершення військових залізничних перевезень.

«Під час бінарного заняття я розкрив специфіку навантажувально-розвантажувальних робіт в залежності від можливостей залізничної станції. Зупинився на підготовці особового складу, озброєння та військової техніки, матеріальних засобів до військових залізничних перевезень в різних умовах обстановки», - зазначив майор Іван Казмін.

Офіцери-магістри відмітили важливість та актуальність отриманої інформації.

«Сьогоднішнє заняття надало сучасне уявлення щодо існуючого порядку і правил організації та здійснення військових залізничних перевезень військових частин Національної гвардії України», - зазначив капітан Сергій Подоляка.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ