новини

Офіцери-магістри Академії оцінювали противника при виконанні завдань за призначенням

19.11.2020 16:50

Зі слухачами першого року навчання оперативно-тактичного факультету Академії проведено бінарне заняття із навчальної дисципліни «Розвідка в Національній гвардії України».

Заняття проводив доцент кафедри оперативного та логістичного забезпечення полковник Ігор Луговський. Від Головного управління НГУ поділився досвідом старший офіцер служби планування розвідки та взаємодії відділу розвідки департаменту планування застосування ГУ НГУ підполковник Олексій Каргатов.

«У рамках бінарного заняття були розглянуті актуальні питання, які стосуються основ, змісту методики та особливостей оцінювання противника при виконанні завдань за призначенням, - розповів полковник Ігор Луговський. -  Слухачі були вдячні Олексію Каргатову за високий рівень донесення інформації, а також за відповіді на запитання, що сприяло діловій комунікації».

Підполковник Олексій Каргатов навів приклади практичної діяльності посадових осіб військових частин із організації оцінювання противника при виконанні завдань за призначенням у зоні проведення операції Об’єднаних сил на сході держави. Під час заняття представник Головного управління також провів розвідувальне інформування.

«Співпраця із Академією Нацгвардії у форматі проведення бінарних занять досить важлива, оскільки офіцери різних ланок військового управління матимуть можливість на практиці застосовувати отримані знання, - зазначив підполковник Олексій Каргатов. – За моїми спостереженнями, слухачі з цікавістю сприйняли матеріал. Переконаний, що почуте надало офіцерам необхідну інформацію та збагатило корисним для військової служби досвідом».

Крім того, під час самостійної підготовки зі слухачами оперативно-тактичного факультету, підполковник Олексій Каргатов довів безпекову ситуацію в Україні та довкола неї, а також суспільно-політичну обстановку в зоні проведення операції Об’єднаних сил.

Автор: доцент кафедри ОЛЗ ОТФ полковник Ігор Луговський