новини

Офіцери-магістри Академії провели рекогносцировку місцевості в районі Печенізького водосховища

27.10.2020 08:00

 

З офіцерами-магістрами другого року навчання Національної академії Нацгвардії проведено практичне заняття щодо взяття під охорону та оборону особливо-важливих державних об’єктів. Заняття пройшло в селищах Кочеток та Печеніги, що біля Печенізького водосховища. Заняття провів старший викладач кафедри оперативного мистецтва полковник запасу Володимир Жабінський.

Перед прийняттям рішення офіцери-магістри провели рекогносцировку об’єктів - здійснили огляд об’єктів, їх технічне та інженерне забезпечення. Далі військовослужбовці прийняли під охорону полк з охорони особливо-важливих об’єктів.

За словами керівника заняття, виїзди на місцевість важливі для командирів. Офіцери мають змогу конкретно побачити об’єкт, який вони будуть обороняти.

«Практичні заняття вкрай важливі для офіцерів-магістрів. Командири самі приймають цілеспрямовані та правильні рішення для успішного виконання поставлених завдань. Всі слухачі продемонстрували, що в разі реальної загрози нападу на державні об’єкти, що перебувають під охороною, вони готові до виконання службово-бойових завдань», - зазначив старший викладач кафедри оперативного мистецтва полковник запасу Володимир Жабінський.

Крім того, під час заняття командири мали змогу виробити алгоритм взаємодії та чітку координацію дій під час збройного нападу на об’єкти.

«Сьогодні в складі рекогносцированої групи ми вдосконалили свої навички щодо прийняття рішення та уточнення його на місцевості.  Від правильного формування замислу командира залежить, наскільки якісно буде здійснюватися охорона та оборона даного об’єкта», - розповідає слухач магістратури майор Руслан Ліщук.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ