новини

Офіцери-магістри Академії вчились моніторити обстановку під час проведення масових заходів

02.02.2021 14:52

Однією із основних функцій, які покладені на Національну гвардію України, є участь у забезпеченні громадської безпеки та охороні громадського порядку під час проведення мітингів. Саме тому заняття з розвідки в Академії є одними з основоположних для офіцерів Нацгвардії.

Нещодавно зі слухачами оперативного факультету пройшло бінарне заняття. Військовослужбовці розглядали порядок організації та здійснення моніторингу обстановки під час проведення масових заходів.

Протягом заняття офіцери обговорили зміст роботи посадових осіб з організації моніторингу під час виконання завдань із забезпечення громадської безпеки. Крім того, слухачі розглянули порядок роботи начальника розвідки після отримання службового завдання на організацію моніторингу обстановки під час проведення масових заходів.

«Я вже не перший раз проводжу заняття з офіцерами оперативного факультету і впевнений, що така співпраця з Академією у форматі проведення бінарних занять досить важлива. Слухачі з цікавістю сприймають матеріал. Офіцери різних ланок військового управління після завершення навчання на практиці можуть застосовувати набуті знання», - зазначив старший офіцер служби планування розвідки та взаємодії відділу розвідки департаменту планування застосування ГУ НГУ підполковник Олексій Каргатов.

Підполковник Олексій Каргатов навів приклади практичної діяльності посадових осіб військових частин з організації моніторингу обстановки під час проведення масових заходів.  Крім того, довів безпекову ситуацію в Україні, а також оперативну обстановку у районі проведення Операції об’єднаних сил на сході держави. В ході заняття представник Головного управління надав змістовні відповіді на питання, які виникали у слухачів оперативного факультету.

«Враховуючи специфіку виконання завдань Нацгвардії із забезпечення громадської безпеки, моніторинг обстановки, як основний вид всебічного забезпечення, дозволить підвищити ефективність та обґрунтованість прийнятого рішення», - розповідає слухач оперативного факультету майор Андрій Дребет.

 

Довідково:

Дисципліна: «Розвідка в Національній гвардії України».

Тема: «Особливості організації та здійснення моніторингу обстановки під час проведення масових заходів».

Керівник заняття: доцент кафедри оперативного та логістичного забезпечення полковник Ігор Луговський.

Бінарне заняття проведено спільно: зі старшим офіцером служби планування розвідки та взаємодії відділу розвідки департаменту планування застосування ГУ НГУ підполковником Олексієм Каргатовим.

Автор: доцент кафедри ОЛЗ ОТФ полковник Ігор Луговський