новини

Офіцери-магістри опановували навички залагодження конфліктів

10.12.2020 17:25

 

Викладання навчальної дисципліни «Технології управління конфліктами» неможливе без обміну практичного досвіду посадових осіб різних ланок управління. Саме тому, під час проведення бінарного заняття із офіцерами оперативно-тактичного факультету, важливо показати досвід роботи з конкретним направленням, беручи до уваги безпосередню службу у військах. Так, у рамках заняття розглядались питання застосування технологій переговорів та посередництва у залагодженні конфліктів.

«Підрозділи Національної гвардії України виконують багато різноманітних завдань, більшість з яких пов’язана з безпосереднім контактом із цивільним населенням, – зазначив підполковник Олег Колеснік. - Охорона громадського порядку та забезпечення громадської безпеки під час масових заходів ускладнюється у разі появі конфліктних ситуацій та виникнення сутичок. Тому, офіцер по роботі з особовим складом має володіти технологіями переговорів та посередництва у залагодженні конфліктів».

Особливу увагу було направлено на набуття теоретичних знань та формування практичних навичок офіцерів по роботі з особовим складом із проведення переговорів та виконання функцій посередника в залагодженні конфліктів.

«Залучення до проведення заняття офіцера, який має достатній досвід з питань психології взаєморозуміння та міжособистісних конфліктів, безсумнівно, підвищило якість заняття, зробивши його більш інформативним, – наголосив підполковник Володимир Васищев. – Звісно, такий вид діяльності тільки на користь слухачам, адже він слугує обміну досвідом та більш ефективному закріпленню знань».

Дисципліна: «Технології управління конфліктами».

Тема: Шляхи аналізу та подолання конфліктів.

Навчальне питання: Технології переговорів та посередництва у залагодженні конфліктів.

Керівник заняття: Старший викладач кафедри військово-соціального та психологічного забезпечення підполковник Володимир Васищев.

Бінарне заняття проведено спільно: з начальником відділу психологічного забезпечення Східного територіального управління НГУ підполковником  Олегом Колесніком.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ