новини

Офіцери-магістри практикували навички управління підрозділом

16.02.2021 12:07

Слухачі другого року навчання оперативного факультету Академії Нацгвардії навчалися як потрібно формулювати замисел командиром бригади до виконання завдань у визначеному районі. Відкрите заняття відбулося у рамках дисципліни «Тактика Національної гвардії України».

Провів заняття доцент кафедри оперативного мистецтва полковник запасу Андрій Чухлатий.

Враховуючи специфіку відкритого заняття, на ньому також були присутні перший заступник начальника Академії генерал-майор Олександр Морозов та начальник оперативного  факультету полковник Сергій Павлов.

Основна мета заняття передбачала з’ясувати рівень слухачів у формулюванні замислу і уточнення його на макеті місцевості. При цьому, використовувався макет міста та макет тактичного поля Академії. Зазначимо, що вперше використовувалися нові макети, які разом із застосуванням комп’ютерних розрахункових програм, надали можливість провести заняття більш змістовно.

«Застосування макету місцевості у навчальному процесі - це досить складний момент. Одна справа, на папері нанести необхідну інформацію, а інша - всю обстановку відтворити на макеті місцевості, - розповів Андрій Чухлатий. - Більше того, офіцерам необхідно в реальних умовах озвучувати і демонструвати свої знання управління підрозділом. У даному випадку, на занятті відпрацьовувалося питання формулювання замислу командира і уточнення цього замислу на макеті місцевості. Слухачі з цим завданням успішно впоралися, а всі присутні отримали позитивні враження, тому мета заняття була досягнута».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ