новини

Офіцери-магістри прибули для складання державних іспитів

25.05.2021 17:20

До Національної академії Національної гвардії прибули слухачі оперативного рівня заочної форми навчання для складання державної атестації випускників. Цього року іспити складають 124 здобувачі.

У слухачів оперативного рівня військової освіти заочної форми навчання комплексні іспити проходять за такими спеціальностями як: Військове управління (за видами збройних сил), Забезпечення військ (сил), Державна безпека. Всі дисципліни, які включені до комплексного іспиту, викладаються на кафедрі оперативного мистецтва, оперативного та логістичного забезпечення, військово-соціального та психологічного забезпечення.

Начальник оперативного факультету полковник Сергій Павлов ознайомив випускників з розкладом та порядком складання іспитів. Велику увагу він звернув на дотримання карантинних вимог під час державної атестації.

«Державна атестація – один із найважливіших моментів для кожного випускника. Для того, щоб впроваджувати отримані знання в військових частинах, випускник оперативного рівня повинен бути кваліфікованим офіцером. Тут ми надали вагомі знання, щоб офіцери були спроможні чітко та впевнено приймати рішення в ході виконання службово-бойових завдань. Так, за настроєм слухачів можна помітити, що вони добре підготовлені до іспиту, тож бажаю їм успіхів», – зазначив полковник Сергій Павлов.

Державна атестація офіцерів-магістрів розпочнеться наступного тижня та складатиметься з комплексного іспиту, екзамену з фізичного виховання та методики фізичної підготовки і захисту магістерських робіт.

Загалом, атестація триватиме два тижні, а далі на майбутніх офіцерів чекає випуск та проходження служби у військових частинах Національної гвардії України та інших військових формувань.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ