новини

Офіцери-магістри вчилися управляти тактичним резервом бригади оперативного призначення

25.11.2020 16:46

У офіцерів-магістрів відбувся фінальний етап командно-штабних навчань. Третій етап навчань був присвячений управлінню підрозділами та елементам бойового порядку тактичного резерву під час участі у спеціальній операції з блокування, пошуку та знешкодження озброєних злочинців.

Протягом дня, офіцери практично відпрацювали ввідні, вносили свої пропозиції та приймали рішення на посадах тилового, технічного та морально-психологічного забезпечення. Такий  формат навчань надає змогу командиру приймати рішення, плідно співпрацюючи зі своїми заступниками по напрямкам. Офіцери здійснювали управління підрозділами з залученням засобів зв’язку – портативних радіостанцій.

«Офіцери відпрацювали всі питання як документально, так і в усній формі.  Слухачі доповідали, показуючи своє рішення на макеті місцевості. Загалом, завдяки командно-штабним навчанням офіцери не допускають у подальшому прийняття недостатньо обґрунтованих рішень. Вони  враховують максимально можливу кількість факторів, які розглядались на навчаннях і це впливає на ефективність виконання бойових завдань», - зазначив доцент кафедри оперативного мистецтва Андрій Чухлатий.

Командно-штабні навчання повною мірою розкрили процес організації роботи та планування штабу  для заступника командира батальйону однієї з військових частин. «Протягом навчань я удосконалив свої практичні навички. На практиці я організовував роботу штабу стосовно підготовки мобільно-тактичного резерву з приведення військової частини в готовність до дій, надавав допомогу офіцерам, які забезпечували управління штабом. Крім того, оформив бойовий наказ та документи, які потрібні для планування спеціальної операції», - ділиться враженнями офіцер-магістр майор Андрій Дребіт.

По закінченню командно-штабних навчань були підведені підсумки та  проведено повний аналіз дій навчаємих.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ