новини

Офіцери-магістри заочної форми навчання складають державну підсумкову атестацію

05.06.2021 14:55

У Національній академії Національної гвардії України триває державна підсумкова атестація. Курсанти та слухачі денної форми навчання оперативного факультету вже склали  комплексний іспит.  На черзі офіцери-магістри оперативного факультету заочної форми навчання, які здобували освіту в Академії протягом трьох років.

Військовослужбовці складають комплексний іспит за групами. До однієї входять офіцери, які проходять службу в Національній гвардії Україні, а до другої групи включені офіцери інших військових формувань – Збройні сили України, Державна прикордонна служба України та інші.

Комплексний екзамен із професійно-орієнтованих дисциплін складається із двох частин – практичної та теоретичної. Під час практичної частини офіцери працюють із картами та визначають замисел командира на відповідне виконання завдань.

У рамках теоретичного блоку питань, здійснюється перевірка знань із низки військових дисциплін - «Оперативне мистецтво», «Управління військами», «Загальна тактика», «Розвідка», «Національна безпека України», «Морально-психологічне забезпечення дій формувань НГУ», «Робота з особовим складом у військових частинах» тощо.

«Комплексні кваліфікаційні завдання спрямовані на те, щоб якнайкраще показати рівень володіння навчальним матеріалом. Ми орієнтуємо офіцерів на максимально позитивний результат, адже від їхніх знань, у майбутньому, може залежати робота не тільки окремого підрозділу, але й всієї військової частини. Це високий показник відповідальності, який мотивує їх до ще більшої самовіддачі під час складання іспиту», - наголосив голова однієї з екзаменаційних комісій, начальник служби організації та контролю роботи з особовим складом відділу організаційно-планової роботи, профілактики правопорушень департаменту персоналу ГУ НГУ полковник Олексій Балагура.

Одна із офіцерів, які складали іспит - начальник відділення організації прикордонного контролю капітан Оксана Каніщева, результатом своєї відповіді задоволена.

«До складання комплексного іспиту готувалася плідно, тому що це дуже важливий етап у моїй службовій діяльності. Проходжу службу в Державній прикордонній службі України протягом 16-ти років, а починала свою військову кар’єру із солдата. На сьогодні місцем моєї служби є окремий контрольно-пропускний пункт у місті Бориспіль, - розповіла капітан Оксана Каніщева. - Для кожного офіцера отримати  ступінь «магістра» оперативного рівня – це дуже почесно та важливо для кар’єрного зростання у майбутньому».

Вже незабаром в офіцерів відбудеться випуск із Академії Нацгвардії та отримання ступеня «магістра» оперативного рівня.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ