новини

Офіцери Нацгвардії проходять інтенсивний курс навчання в Академії

06.04.2021 15:37

 

У Національній академії Національної гвардії України розпочалися курси післядипломної освіти підвищення кваліфікації та перепідготовки офіцерських кадрів.  У підготовці беруть участь гвардійці, які проходять службу на посадах офіцерського складу в Національній гвардії України та не мають військової освіти. Загалом, на навчання прибуло 50 офіцерів з військових частин Нацгвардії та Академії.

Курси проходитимуть в три етапи. Спочатку з офіцерами відбувся вхідний контроль, установча сесія та видача індивідуальних завдань для самостійного відпрацювання. Далі заняття будуть проходити за дистанційною формою навчання. Гвардійці мають виконувати індивідуальні завдання та звітувати викладачам Академії. І наостанок офіцери складуть заліки та екзамени.

«В Академії розроблена навчальна програма, в яку увійшли тактика, тактико-спеціальна підготовка, військово-інженерна підготовка, управління повсякденною діяльністю підрозділів, вогнева та фізична підготовка, – зазначив начальник курсів післядипломної освіти підполковник Олександр Панченко. - Всі вище перераховані дисципліни, як і нові знання, дуже важливі для подальшого кар’єрного зростання офіцерів».

Капітан Дмитро Олійник є слухачем курсів, а службу проходить на посаді старшого офіцера служби психологічного забезпечення Академії Нацгвардії.

«Для мене дані курси є надзвичайно важливими, адже нові знання у військовій сфері завжди необхідні в професійній діяльності», - розповідає  Дмитро.

Наприкінці зборів, у червні, на військовослужбовців очікує підсумкова перевірка здобутих знань та вручення свідоцтва про закінчення курсів.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ