новини

Офіцери Нацгвардії пройшли інтенсивний курс навчання в Академії

09.06.2021 16:29

У Національній академії Національної гвардії України закінчилися курси післядипломної освіти підвищення кваліфікації та перепідготовки офіцерських кадрів.  У підготовці брали участь гвардійці, які проходять службу на офіцерських посадах в НГУ та не мають військової освіти. Загалом, на навчання залучили 47 офіцерів з військових частин та Академії.

Протягом двох днів офіцери складали фінальний іспит з фізичної підготовки та комплексний екзамен.

Під час іспиту з фізичної підготовки гвардійці виконали наступні нормативи: комплексно-силову вправу, підтягування на перекладині, біг на 100 метрів та крос на один кілометр.

Комплексний екзамен складався з трьох питань. Перше питання стосувалося тактики. Офіцери розглядали організацію та ведення наступального та оборонного бою, дії підрозділів під час здійснення маршу та розташування на місці. Друге – тактико-спеціальної підготовки та управління повсякденною діяльністю. Військовослужбовці відпрацювали питання з організації та несення служби під час охорони громадського порядку, охорони дипломатичних представництв та консульств, охорони важливих державних об’єктів.

Наостанок гвардійці захистили індивідуальні завдання, над якими працювали протягом всього періоду навчання.

«Протягом трьох місяців офіцери вивчали тактику, тактико-спеціальну підготовку, військово-інженерну підготовку, управління повсякденною діяльністю підрозділів, вогневу та фізичну підготовку, – зазначив начальник курсів післядипломної освіти підполковник Олександр Панченко. – Ці всі дисципліни дуже важливі для подальшого кар’єрного зростання офіцерів».

Майор Ангеліна Верба була слухачем курсів, а службу проходить на посаді старшого офіцера відділу методичного забезпечення навчального процесу навчально-методичного центру Академії Нацгвардії.

«Для мене дані курси є надзвичайно важливими, адже нові знання у військовій сфері завжди необхідні в професійній діяльності. Крім того, тепер я можу вступити на магістратуру оперативно-тактичного рівня», - розповідає майор Ангеліна Верба.

Вже завтра на військовослужбовців очікує вручення свідоцтв про закінчення курсів.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ