новини

Офіцери Нацгвардії складали фінальне тестування з французької мови

22.12.2020 14:45

Сьогодні офіцери Національної гвардії України, які навчалися на інтенсивних курсах  вивчення іноземних мов, склали фінальне тестування з французької мови. Протягом трьох місяців 2 викладачі мовного відділу надавали слухачам знання з граматики, комунікації, письма. Всі заняття проходили з використанням аудіо та відео матеріалів.

Нагадаємо, французька мова на інтенсивних курсах викладається вже третій рік поспіль.

Перша частина іспиту складалася з аудіювання. У офіцерів перевіряли сприйняття французької мови на слух. Тест тривав 45 хвилин. Військовослужбовці слухали аудіо треки і в завданнях давали правильні варіанти відповіді. 

Друга частина передбачала перевірку навиків читання. Цей етап займав 50 хвилин. Під час проведення тестування військовослужбовці повинні були аналізувати друкований матеріал на французькій мові, який був орієнтований на носія мови. Далі виконували завдання, відповідаючи на запитання, що стосувалися змісту даних матеріалів.

Під час третьої частини у офіцерів перевірялися письмові здібності. Військовослужбовцям було запропоновано 3 завдання із різними темами і необхідно було написати розповідь та висловити свою думку французькою мовою.

Остання частина складалася з усного інтерв’ю. Протягом 15 хвилин офіцери говорили на різні теми, які пропоновували викладачі. Військовослужбовці розповідали про специфіку своєї роботи та чому вони обрали саме військову сферу.

«Загальний рівень французької мови у офіцерів курсів є досить високим. І можу сказати з гідністю, що деякі з військовослужбовців можуть брати участь у міжнародній діяльності як за кордоном, так і в Україні, і вільно спілкуватися, працювати та здійснювати переклад», - зазначив начальник служби мовного тестування мовного відділу майор Сергій Тимчишин.

Старший лейтенант Дмитро Одерій займає посаду офіцера відділу євроатлантичної інтеграції в Академії Нацгвардії.  Офіцер вже брав участь у заходах міжнародного співробітництва, де вдосконалював французьку мову. Але зупинятися на досягнутому не планує і вважає, що покращувати рівень володіння іноземною мовою потрібно кожного дня.

«Знання іноземної мови – це невід’ємний компонент в діяльності сучасного офіцера Нацгвардії. Крім того, французька мова надає можливість приєднатися до контингенту ООН при проведенні міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки», - розповідає старший лейтенант Дмитро Одерій.

Слухач курсів в подальшому буде використовувати отримані знання в службовій діяльності та під час роботи з іноземними представниками, які часто працюють в Академії Нацгвардії.

Завтра слухачі курсів отримають сертифікати, в яких буде відображено рівень володіння англійською та французькою мовами згідно з рекомендаціями BILC.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ