новини

Офіцери оперативно-тактичного факультету розпочали підготовку

18.09.2020 14:51

 

Цього тижня до Академії Нацгвардії прибули офіцери з військових частин Національної гвардії, Збройних сил та Державної прикордонної служби України. Слухачі оперативно-тактичного факультету, які навчаються за заочною формою, протягом трьох тижнів відвідуватимуть планові заняття.

Офіцери проходять навчання за різними дисциплінами, серед яких і тактика. Лекції з цієї дисципліни слухачам викладає доцент кафедри оперативного мистецтва полковник запасу Андрій Чухлатий.

«Першим етапом на навчаннях був розгляд ролі Національної гвардії, її завдання та функції. Це основа дисципліни, а деякі офіцери прийшли з інших структур, тож слухачам потрібно добре все засвоїти, - зазначив Андрій Чухлатий. – Всі військовослужбовці отримують завдання, і пізніше буде проведено модульний контроль. Таким чином, я матиму можливість спостерігати рівень кожного слухача та їх можливості для подальшого навчання та розвитку».

Щодня відвідує планові заняття заступник начальника штабу однієї із військових частин Національної гвардії України в місті Житомир майор Тарас Струтинський. Нацгвардієць здобуває освіту за спеціальністю військове управління.

«Відразу помітно, що викладачі підготовлені та якісно викладають матеріал. Всі мають багатий досвід служби та знають, як все є насправді у практичному розумінні". - розповів майор.

Задоволений процесом навчання і майор однієї з військових частин Збройних сил України Львівської області Микола Капітанюк. Офіцер здобуває освіту за спеціальністю морально-психологічне забезпечення військ (сил). Микола Капітанюк приділяє увагу кожній дисципліні, але найбільш цікавими для нього є тактика та основи морально-психологічного забезпечення. 

Далі офіцери отримають завдання, які виконуватимуть під час самостійної підготовки вже безпосередньо у військових частинах.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ