новини

Офіцери по роботі з особовим складом вдосконалювали навички індивідуальної підготовки

10.02.2021 15:50

 

З офіцерами структур по роботі з особовим складом Національної академії Національної гвардії України було проведено День індивідуальної підготовки.

Подібні заходи носять системний характер і передбачають комплексну співпрацю офіцерів по роботі з особовим складом, психологів та офіцера центру культури. 

Після підведення підсумків по роботі з особовим складом за минулий місяць, начальник відділу по роботі з особовим складом Академії підполковник Віталій Шум провів із офіцерами контрольне опитування на знання організації та проведення гуманітарної (національно-патріотичної) підготовки.

«Сьогодні на офіцерів по роботі з особовим складом покладається низка завдань. Але, першочергово, вони повинні проводити своєчасну інформаційну, правову та просвітницьку роботу, яка сприятиме формуванню майбутнього офіцера та мінімізуватиме порушення військової дисципліни», - зазначив підполковник Віталій Шум.

Цього разу для спілкування із гвардійцями було запрошено представників Харківської  обласної організації товариства  червоного хреста  України. Волонтери проінформували офіцерів про особливості волонтерської діяльності червоного хреста України, акцентувавши увагу на співпраці з військовослужбовцями.

А військовий капелан отець Григорій Стасюк розповів присутнім про порядок проведення задоволення релігійних потреб (душпастирська робота) особового складу.

Важливим був і обмін досвідом заступника начальника факультету по роботі з особовим складом підполковника Дмитра Бондареєва, який надав актуальну інформацію щодо проведення роботи із забезпечення інформаційної безпеки при роботі в мережі інтернет серед військовослужбовців.

Крім того, представник служби психологічного забезпечення Академії капітан Дмитро Олійник провів із офіцерами інструктивно-методичне заняття. Основною метою заняття було показати гвардійцям, на практиці, як відбувається психологічне розвантаження особового складу під час самоізоляції у складі навчальної групи або відділення.

По завершенню Дня професійної підготовки та підбиття підсумків, офіцерам по роботі з особовим складом Академії було поставлено завдання на наступний місяць.

 

Відділ міжнародних зв’язків інформації та комунікацій НА НГУ