новини

Офіцери та курсанти Академії покращили навички у напрямку цивільно-військового співробітництва

15.07.2024 15:57

У Національній академії Національної гвардії України з курсантами-випускниками та викладачами гуманітарного факультету пройшов тренінг в рамках цивільно-військового співробітництва. Провели захід представники міжнародної організації «Центр з питань захисту цивільного населення в умовах конфлікту» (Center for Civilians in Conflict).

Тема тренінгу: «Захист та мінімізація шкоди цивільному населенню при веденні бойових дій та навички ведення переговорів у кризових ситуаціях».

Під час тренінгу основну увагу спікери приділили вивченню алгоритму роботи СІVIC, зменшенню шкоди цивільному населенню під час збройного конфлікту та плануванню операцій (бойових дій) із врахуванням норм міжнародного гуманітарного права та можливих загроз цивільному населенню, а також підтриманню належного рівня взаємодії між військовими та цивільними. Для кращого розуміння та засвоєння матеріалу використовувалися ігрові елементи, що передбачали поділ слухачів на кілька груп, де вони отримували спеціальні завдання для вирішення конкретних ситуацій. Окрім того, учасники тренінгу залучалися до обговорення відео-фрагментів та відпрацьовували навички переговорів у кризових умовах.

«Тренінг був цікавий, інформативний та корисний. Ми отримали практичні навички у веденні переговорів під час моделювання різних життєвих ситуацій, які мають місце у зоні ведення бойових дій. Вважаю, що вміння ефективно вибудовувати комунікацію із цивільним населенням та формувати довіру між місцевими мешканцями та військовими формуваннями у районі виконання бойових завдань є вимогою сьогодення. Відтак, набуті знання щодо стратегії побудови ефективної комунікації з цивільним населенням та сформовані практичні навички у веденні переговорів стануть у нагоді під час виконання бойових завдань», - зазначає учасник тренінгу старший викладач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін підполковник Олександр Данильченко. 

По завершенню тренінгу усі учасники отримали сертифікати, а спікерам вручили подяки та пам’ятний знак.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ