новини

Офіцерів логістичного напрямку Академії навчають за програмою підготовки TLP

06.10.2021 17:05

З військовими викладачами факультету логістики Національної академії Національної гвардії України представниця Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER) провела перше заняття із теоретичної частини курсу TLP (Troops - Leading Procedures). Сержант Андреанна Мішо акцентувала увагу учасників на базових поняттях порядку управління військами. Так, з гвардійцями обговорили питання порядку віддання та виконання бойових розпоряджень, розглянули порядок формалізації цих процесів. Визначили також осіб, які займаються остаточним прийняттям рішення.


«Ми очікуємо, що офіцери Академії будуть розуміти порядок управління військами, бо цей порядок вони можуть застосовувати у своїй сфері діяльності як тактичного, так і логістичного напрямку, - прокоментувала сержант Андреанна Мішо. - Для військовослужбовців Академії такий порядок управління може бути відмінним, але я повинна показати повністю іншу структуру, щоб допомогти просуватися до стандартів НАТО».


Заступник начальника кафедри технічного та тилового забезпечення полковник Сергій Павленко під час заняття звернув особливу увагу на вивчення методів і методик управління підрозділами Збройних сил Канади.


«Важливо виявити як схожі елементи, так і різновиди у процесі управління у військовій системі України та Канади, щоб у подальшому без перешкод виконувати сумісні завдання, - зазначив полковник Сергій Павленко. - Однозначно будемо впроваджувати новації і у роботі з курсантами. Це можуть бути певні етапи прийняття рішення і управління підрозділами, щоб майбутні офіцери мали можливість виконувати у майбутньому спільні дії із представниками Збройних Сил країн-членів НАТО».
Нагадаємо, в жовтні місяці з військовими викладачами всіх факультетів Академії Нацгвардії військові ЗС Канади будуть проводити заняття із теоретичної частини курсу TLP у обсязі 15 годин на групу.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ