новини

Онлайн-конференція із залученням закордонних та українських вузів

21.05.2021 13:04

У Національній академії Національної гвардії України пройшла І Міжнародна науково-практична онлайн-конференція. Конференція присвячена соціальним аспектам військово-професійної діяльності сектора безпеки і оборони: викликам сьогодення.

Участь в онлайн-конференції взяли Урядова уповноважена з питань ґендерної рівності Катерина Левченко, менеджерка проєкту ООН Жінки «Ґендерна рівність у центрі реформ, миру та безпеки» Галина Мещерякова, представники Міністерства внутрішніх справ України, Національної академії внутрішніх справ України, Національної академії Державної прикордонної служби України, Інституту підготовки юридичних кадрів для Служби безпеки України, Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, Харківського національного університету внутрішніх справ, Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ, Національного університету цивільного захисту України, Університету третього віку м. Громадка (Польща), Європейського інституту подальшої освіти (Словаччина) та Національної академії Національної гвардії.

З вітальним словом до учасників звернувся начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський:

«Вітаю учасників з початком конференції. Впевнений, що наша спільна робота буде продуктивною та результативною, адже накопичений позитивний досвід кожним з вас дозволяє критично спрогнозувати інновації, які вже втілені у діяльність органів сектора безпеки та оборони та оцінити їх ефективність у різних сферах. Приємно, що до конференції долучилися близько 200 учасників, включаючи представників більше 25 закладів вищої освіти України та закордонних. Сподіваюсь, що сьогодні будуть обговорені наукові та практичні здобутки, які у подальшому будуть враховані при розбудові сил сектора та оборони України».

Засідання конференції пройшло у складі семи секцій. Основна увага приділялася обговоренню соціальних проблем, стану і перспектив соціального розвитку сектора безпеки та оборони України внаслідок змін у суспільстві, пошуку шляхів їх вирішення, впровадження кращого міжнародного та вітчизняного досвіду, поліпшенню соціального управління і військово-соціальної роботи, підвищенню якості соціальної і гуманітарної підготовки майбутніх військовослужбовців, покращенню державних соціальних стандартів і соціальних гарантій військовослужбовцям і членам їх сімей.

«Дуже важливо на сьогодні проводити такі конференції, адже шукаючи ресурси для економічного та соціального розвитку країни, ми не повинні забувати про право жінок користуватися правами та можливостями на рівні з чоловіками. І численні дослідження, як в Україні, так і за кордоном показують, що саме невикористаний потенціал частини населення країн, зокрема України, є тим гальмуючим фактором, який не дозволяє розвиватися і досягати цілей. У секторі безпеки та оборони за останні роки ми бачимо тенденцію до збільшення та розширення можливостей жінок і це дуже позитивно. Це не тільки відображає об’єктивні тенденції та потреби суспільного розвитку, але й є результатом наполегливої роботи уряду, представників міжнародних та громадських організацій», – Урядова уповноважена з питань гендерної рівності Катерина Левченко.

Катерина Левченко зазначила, що важливим прикладом роботи щодо впровадження гендерної рівності є підготовка методичних рекомендацій щодо включення гендерних підходів у діяльність сектора безпеки та оборони. Участь у їх підготовці та розповсюдженні вищим навчальним закладам України брали фахівці Академії Нацгвардії.

За словами учасників конференції, усі запропоновані та обговорені теми є важливими для стратегічного розвитку країни.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ