новини

Особовий склад Академії Нацгвардії взяв участь забезпеченні громадського порядку на місцевих виборах

26.10.2020 16:22

 

Для організації участі особового складу в голосуванні та забезпеченні публічної безпеки громадян у день виборів керівництво Національної академії Національної гвардії України провело роз’яснювальну роботу.

До участі в забезпеченні реалізації конституційних виборчих прав громадян під час проведення місцевих виборів було залучено 600 військовослужбовців Академії Нацгвардії. Серед представників Київського факультету участь у охороні громадського порядку взяли 120 осіб.

Гвардійці з числа офіцерів, курсантів та військовослужбовців за контрактом виконували обов’язки в координації із відділами поліції в місті Харків. Службу особового складу Академії Нацгвардії було організовано у чотири зміни з 25 по 27 жовтня. Після  виконання службових завдань гвардійці мали можливість прийти на виборчу дільницю та проголосувати.

Для реалізації виборчих прав військовослужбовців навчального закладу створені належні умови для голосування та встановлено взаємодію з виборчими комісіями щодо розподілу відвідування виборчих дільниць. Особовому складу було роз’яснено виборче законодавство, порядок та особливості участі у місцевих виборах.

Курсантам, солдатам та військовослужбовцям за контрактом, які не були залучені до охорони громадського порядку, згідно виборчого законодавства України, для вільного волевиявлення було надано звільнення із розташування Академії.  

Відтак, виборчі права гвардійців забезпечено і голосування ніяк не впливає на якість виконання службових завдань.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ