новини

Пам’ятаємо героя: сьогодні річниця смерті Андрія Соколенка...

17.05.2021 15:27

На факультеті логістики Академії Нацгвардії вшанували пам'ять Героя України Андрія Соколенка. Саме сьогодні 6 річниця смерті випускника Академії.

Військовослужбовці факультету поклали квіти до Меморіальної дошки, яка встановлена в приміщенні факультету логістики та вшанували загиблого хвилиною мовчання. 

«Пам’ять про подвиг полковника Андрія Соколенка, який віддав своє життя за українську незалежність та мир, житиме вічно у наших серцях та спогадах. Герої не вмирають! Слава Україні, – зазначив капітан Андрій Пітірімов.

Зазначимо, що всього 15 випускників Академії загинули під час виконання службово-бойових завдань у районі проведення Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил.

 

Довідка:

З 1990 по 1994 роки Андрій Соколенко навчався у Харківському вищому військовому училищі Національної гвардії України та був випускником інженерно-технічного факультету.

Службу розпочинав лейтенантом у Львові у 2-ій окремій Галицькій бригаді ВВ МВС України.

З 2004 по 2006 роки офіцер навчався у магістратурі Академії внутрішніх військ МВС України.

З 2014 року ЗКВЧ з тилу – начальник тилу 2-ї окремої Галицької бригади. В зоні бойових дій відповідав за логістику.

У 2015 року Андрій Соколенко загинув внаслідок підриву на фугасі автомобіля УАЗ, що рухався ґрунтовою дорогою до села Троїцьке, Попаснянського району, Луганської області. В автомобілі, військові та волонтери розвозили гуманітарну допомогу на лінію розмежування. Це була четверта ротація в зону АТО полковника Соколенка.  

Указом Президента України  №206/2019 за виняткову особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі полковнику Андрію Соколенку посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка".

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ