новини

Пам’ятаємо...Перемагаємо... В Академії Нацгвардії відбувся мітинг-реквієм

08.05.2021 13:09

У Національній академії Національної гвардії України пройшов мітинг-реквієм до Дня пам’яті та примирення та 76-ої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

На плацу навчального закладу зібралися військовослужбовці Академії, щоб вшанувати визначний внесок українців у перемогу в Другій світовій війні.

На початку заходу до присутніх звернувся т.в.о. начальника Академії генерал-майор Олександр Морозов: «Ці травнені дні завжди викликають почуття світлої радості, гордості за наш народ та гіркий сум водночас. Ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар тієї страшної війни. Низький уклін, вічна пам'ять та слава визволителям, котрі захистили свободу та незалежність нашої країни в роки Другої світової війни», - зазначив генерал-майор Олександр Морозов.

Військовослужбовці вшанували пам'ять ветеранів покладанням квітів до Стели героїв-вихованців Академії.

 «Я дуже вдячний, що молоде покоління не забуває про події тих страшних років. Військовослужбовці Академії - справжні захисники своєї Батьківщини, рідної України. Дивишся на вас і стає спокійно за майбутнє України», - звернувся до присутніх голова ветеранської організації Академії полковник у відставці Петро Павлов.

Під час заходу виступила солістка оркестру Академії Ольга Полежака, яка виконала пісню «Перемога».

Окрім урочистостей на плацу, військовослужбовці Академії традиційно відвідали ветеранів навчального закладу.

Від імені керівництва Академії Нацгвардії ветеранів привітали заступниця начальника Національної академії Національної гвардії України по роботі з особовим складом полковник Олена Іванова  та голова ветеранської організації Академії полковник у відставці Петро Павлов. Вони поспілкувалися з кожним ветераном, а також подарували вітальні листівки та подарунки. Серед ветеранів Другої cвітової війни: Віктор Олексійович Анікін, Олександр Якович Чикунов, Всеволод Сергійович Хлопицький.

«Ми сьогодні з великою гордістю привітали ветеранів з їх святом. Для них - це не просто знаковий день, а невід’ємна сторінка життя. Слово «Перемога» повертає їх назад у молоді роки, де було як багато горя, так і не менше щастя, - зазначила полковник Олена Іванова. – Я це відчула під час розмови з ними, відверто кажучи, їх військове минуле вражає. Це люди, які варті великої поваги і пам’ятати про ветеранів - наш обов’язок».

Ветерани згадали роки служби в Академії та подякували військовослужбовцям за привітання.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій  НА НГУ