новини

Парадний розрахунок Академії розпочав тренування з нагоди 30-річчя з Дня Незалежності України

22.07.2021 16:49

Курсанти Національної академії Національної гвардії України вже почали підготовку до участі в параді військ із нагоди 30-річчя з Дня Незалежності України. З цього приводу в Академії проходять тренування парадного розрахунку.  

Так, 140 курсантів, які навчаються на різних факультетах Академії, відпрацьовують елементи стройової підготовки, злагодженість дій у шерензі, та у складі підрозділу. Для підготовки гвардійців залучено 18 офіцерів Академії Національної гвардії України. Передбачається, що цього року парадні розрахунки вперше пройдуть новим стройовим кроком.

Кожен із учасників параду чітко усвідомлює, що отримав нагоду представити честь всієї Національної гвардії України. Тому, курсанти дуже стараються, проявляючи наполегливість і силу волі.

«Щорічно Академія бере участь у військовому параді, показуючи один із кращих стройових вишколів. Брати участь в урочистому заході такого рівня – велика честь для кожного військовослужбовця, - зазначив заступник начальника Академії полковник Сергій Мартиненко. - Усі курсанти вмотивовані, адже до участі у параді були відібрані кращі як у навчанні, так і у військовій дисципліні гвардійці, які готові гідно представити свою майстерність перед народом у День Незалежності України».

З метою належної організації морально-психологічного забезпечення підготовки особового складу парадних розрахунків Національної гвардії України до параду військ із нагоди відзначення 30-ї річниці незалежності України, вперше за всю історію підготовки курсантів, проведено психологічне тестування.

«З особовим складом парадного розрахунку Академії, перед їх відрядженням до військової частини 3027 Північного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України, проведено психологічне вивчення шляхом психологічного тестування за методиками «Оцінка психологічної безпеки особистості» Ігоря Приходька та методикою САН, - розповів начальник відділення психологічного забезпечення Академії підполковник Руслан Пайовський. - Також буде проведено індивідуальні бесіди з кожним військовослужбовцем, а результати психологічного вивчення підлягатимуть обліку в картках психологічного супроводження. Все це сприятиме визначенню психологічного стану та готовності курсантів до участі у військовому параді».

Цієї п’ятниці до Академії завітає секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, який не тільки ознайомиться із навчальним закладом, але й побачить увесь процес тренування парадного розрахунку Академії.  

А вже в понеділок майбутні офіцери відправляться до Києва, щоб розпочати більш ретельну підготовку до параду військ.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ