новини

Парадний розрахунок курсантів Академії розпочав тренування у Києві

28.07.2021 14:52

Курсанти Національної академії Національної гвардії України, які братимуть участь у параді військ із нагоди 30-річчя з Дня Незалежності України, розпочали підготовку на базі військової частини 3027 Північного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

Так, 140 курсантів, які навчаються на різних факультетах Академії, відпрацьовують елементи стройової підготовки, злагодженість дій у шерензі та у складі підрозділу. Для підготовки гвардійців залучено 18 офіцерів Академії Національної гвардії України.

В цілому курсанти тренуються 6 годин на добу. З 08:00 ранку до 12:00 години дня, а також з 16:00 до 18:00 години вечора. Через кожні 50 хвилин тренування відбувається 10-ти хвилинна перерва. Цей час слугує для хлопців можливістю виконати вправи на розслаблення м’язів та коротку розминку під наглядом командирів підрозділів. Крім того, організовано додаткове харчування особового складу, кожен курсант може перекусити бутербродами та фруктами, поповнивши сили до обіду.

«Зі 140 курсантів тільки один має досвід участі у параді військ, що проходив у 2018 році, тому для хлопців все нове та цікаве, -  зазначив заступник начальника зборів парадного розрахунку Академії по роботі з особовим складом підполковник Дмитро Бондарєв. – Важливо, що у 1-й Президентській бригаді оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка, де ми будемо знаходитися до 24 серпня, досить гарні побутові умови. Хлопці проживають у комфортних казармах, повноцінно харчуються та мають час для відпочинку». 

Стосовно відпочинку, керівництво парадного розрахунку попіклувалося про духовний розвиток гвардійців. Так, щонеділі на хлопців чекають цікаві екскурсії історичним центром Києва, візити до музеїв та виставкових залів української столиці.  

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ