новини

Перша присяга курсантів Академії в умовах карантину (відео)

25.09.2020 15:55

187 майбутніх офіцерів Національної гвардії присягнули захищати Україну та її народ. Цього року своє навчання у Академії Нацгвардії розпочали 415 курсантів. З числа яких 228 вже є військовослужбовцями Нацгвардії і мають досвід проходження служби у військах.

Загалом на вірність українському народові присягнули 153 хлопців та 34 дівчини, які на високому рівні пройшли всі етапи відбору.

Зі словами привітання до всіх присутніх звернувся начальник Академії Нацгвардії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

«Вітаю курсантів набору 2020 року зі складанням військової присяги на вірність українському народові, а весь особовий склад Академії з гідним поповненням, - зазначив генерал-лейтенант Сергій Соколовський. – Хотів би наголосити, що всі ви є військовослужбовцями Національної гвардії України, пишайтеся цим, завжди пам'ятайте слова присяги та виконуйте свої обов’язки тільки з оцінкою відмінно. Хай щастить!».

Від імені керівництва Харківської обласної державної адміністрації особовий склад Академії привітав директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації Олексій Максимов. Також привітав майбутніх офіцерів і ветеран Академії полковник запасу Василь Козолуп.

«Шановні воїни! Ось і стала сьогодні наша країна сильнішою, бо до лав її воєнізованих формувань влилися молоді патріоти, які зробили свідомий вибір. Відсьогодні ви маєте високу честь проходити службу в Національній гвардії України, - наголосив Олексій Максимов. – Пам’ятайте, що ваша служба повинна завжди бути уособленням сили, честі, мужності та патріотизму».

Протягом свого навчання гвардійці будуть опановувати військову справу офіцера Національної гвардії України за різними спеціальностями на чотирьох факультетах: командно-штабному, логістики, гуманітарному та Київському.

«У кожної людини буває час, коли вона робить рішучий крок у своєму житті та для свого майбутнього. Саме такий крок ми зробили сьогодні, ставши до лав захисників України», - сказав курсант першого року навчання солдат Єгор Хлустов.

Присутні вшанували пам’ять військовослужбовців, які загинули, захищаючи мир, спокій, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави хвилиною мовчання та покладанням квітів до Стели Героїв. Пастирське благословення та освячення провів єпископ Харківський і Богодухівський владика Митрофан. А завершила урочистості, піснею «Рідна Україна», заслужена артистка естрадного мистецтва України Ольга Полежака.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ