новини

Перші випускники командно-штабних курсів тактичного рівня L-2 отримали сертифікати

31.05.2024 08:06

У Національній академії Національної гвардії України завершився командно-штабний курс тактичного рівня (L-2).

Підготовку проходили військовослужбовці підрозділів НГУ. Вона передбачала отримання ними комплексу професійних знань, умінь та навичок, необхідних для виконання функціональних обов’язків посадових осіб штабу військового формування з правоохоронними функціями.

Курс проходив протягом 3-х місяців. Основою курсу стали заняття у напрямку підготовки офіцерів штабу тактичної ланки, під час яких слухачі набули знання та практичні навички щодо роботи штабів при підготовці та у ході бойового (службово-бойового) застосування підрозділу рівня батальйону. Тактико-спеціальна підготовка включала в себе управління діями підрозділів НГУ в ході виконання службово-бойових завдань в повсякденній діяльності та під час підготовки та проведення спеціальних операцій.

«Ми дуже відповідально та з вдячністю ставимось до отриманих знань на курсі. Найцінніше те, що значну кількість навчального часу викладачі приділили саме практичним видам занять. Впевнений, що весь багаж знань та навичок буде втілюватись на практиці», - розповів слухач курсу Микита Сергієнко.

Окрім того, протягом курсу велика увага приділялась військовому лідерству та загальній тактиці. Військове лідерство направлене на вдосконалення лідерських якостей, аналіз інформації з метою ухвалення обґрунтованих рішень для ефективного виконання посадових обов'язків, реалізацію лідерського потенціалу та управління особовим складом. Загальна тактика – на набуття навичок у плануванні дій батальйону в основних видах бою.

«Усіх вітаю із успішним завершенням навчання. Ви показали високий рівень набутих знань та практичних навичок, необхідних для виконання обов’язків на відповідних посадах. Впевнений, що ці знання допоможуть вам у вашій професійній діяльності та подальшому кар’єрному зростанню. Бажаю усім наснаги та якнайшвидшої перемоги», - звернувся до учасників курсу начальник центру перепідготовки та підвищення кваліфікації полковник Вадим Євсєєв.

Усі учасники отримали сертифікати про успішне завершення командно-штабного курсу тактичного рівня (L-2).

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ