новини

Перші заняття курсантів. Доступність та інтерактивність, які додають стимулу до навчання

03.09.2021 16:27

 

 

Важливою частиною навчального процесу Національної академії Національної гвардії України є проведення саме перших занять. Курсанти-першокурсники, які навчаються на командно-штабному факультеті, факультеті логістики та гуманітарному факультеті, роблять впевнені кроки до знань і вже з перших днів показують свої знання та прагнення навчатися.

Для гвардійців дуже важливий початковий етап навчання, на якому буде викладена основа військової справи та базовий мінімум за вибраним фахом.

Так, перші заняття із майбутніми військовими психологами провела викладач кафедри психології та педагогіки капітан Наталія Тробюк.

«Після насичених занять, протягом первинної військової підготовки, в Академії продовжується нарощування знань та навичок із загальновійськових дисциплін, - розповіла капітан Наталія Тробюк. - Під час перших занять важливо знайти правильний підхід до кожного курсанта, що стане запорукою зацікавленості до дисципліни».

З категорією офіцерів-магістрів досвідчені викладачі проводять групові заняття у вигляді семінарів, адже це сприяє обміну досвідом, набутим кожним офіцером у військах під час служби та виконання службово-бойових завдань.

«Я приємно вражена викладанням матеріалу в Академії. Інформацію доводять доступно і ми легко засвоюємо новий для нас матеріал, – ділиться своїми враженнями курсантка командно-штабного факультету Єлизавета Коваленко. - Викладачі використовують мультимедійні й інтерактивні засоби навчання, що зацікавлює нас. Завдяки викладачам у нас є стимул навчатися та в майбутньому бути професіоналами своєї справи».

Сама ж Єлизавета буде військовим зв’язківцем. Курсантка зізнається, що вступ до Академії був нелегким та хвилюючим, як і випробування у навчальному центрі під час первинної військової підготовки. Але віра в себе та бажання бути військовою допомогли все пройти успішно.

«Після переїзду з навчального центру до Академії, я ще більше переконалася у тому, що потрібно загартовувати характер, – запевнила курсантка. - Всі навчальні дисципліни вимагають максимальної концентрації, холодного розуму та внутрішньої сили. Намагаюсь із перших днів розвивати в собі ці якості, щоб досягнути успіху в навчанні».

Повний курс навчання і отримання ступеня «Бакалавр» складає 4 роки, для отримання повної вищої освіти надається можливість навчатися на 5 році та отримати ступінь «Магістр» на гуманітарному факультеті та факультеті логістики.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ