новини

Першокурсники Академії Нацгвардії опановують військову справу на тактичному полі

09.08.2021 09:25

Які існують види загальновійськового бою? Як діяти на полі бою? На всі ці питання майбутні першокурсники командно-штабного факультету знайшли відповідь під час практичного заняття. Заняття з тактичної підготовки пройшло на тактичному полі навчального центру Академії Нацгвардії.

Заняття провів командир першої навчальної роти старший лейтенант Роман Стрижевський. На занятті також були присутні представники Об’єднаної оперативно-тактичної групи ЗС Канади в Україні (операція UNIFIER). Вони імплементують у навчальний процес напрацьований досвід армій наших партнерів - провідних країн-членів НАТО.

Під час висування на місце проведення занять, курсанти  відпрацювали дії під час здійснення маршу, а саме напад противника, рух за азимутом, противник з повітря. По прибуттю на навчальне місце, на південному опорному пункті тактичного поля Академії розглянули питання щодо оборони і дій солдата в обороні. Гвардійці дізналися, яку позицію займає взвод і відділення і проти кого він може оборонятися. Після цього перейшли до наступу.

«Курсанти під час первинної військово-професійної підготовки ознайомилися з порядком проведення заняття з тактичної підготовки, з основними положеннями загальновійськового бою. В подальшому з викладачами кафедри тактики будуть відпрацьовувати і вивчати більш детально дані питання, - розповідає командир п'ятого взводу першої навчальної роти старший лейтенант Роман Стрижевський. - Курсанти зрозуміли, що взаємодія, злагодженість і грамотна командна робота - ось що допомагає виконати поставлене завдання».

Всі курсанти вчились розбирати тактику дій малих груп в умовах вогневого контакту з противником та особливості переміщення на полі бою.

«Мені дуже сподобалося заняття на тактичному полі. Звісно спека частково ускладнювала процес виконання завдань, але завдяки бойовій атмосфері додаткове навантаження майже не відчувалося, навпаки загартовувало наше тіло й дух. І взагалі, кожного з нас переповнювали емоції, адже це перше заняття з тактичної підготовки, але ми продовжували чітко виконувати завдання», - розповідає курсант Тарас Рукавець.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ