новини

Першокурсники Академії навчаються довіряти один одному у містечку командного згуртування

30.08.2020 14:47

Хлопці та дівчата, які проходять первинну-військову підготовку в навчальному центрі Академії розпочали навчання із професійно-психологічної підготовки.

«На першому занятті ми вчимо групу довіряти один одному. Для цього вони знайомляться і розповідають про себе, а вже потім починають виконувати вправи з тимбілдінг», - розповідає старший офіцер відділення психологічного забезпечення старший лейтенант Алла Кондратьєва.

Спостерігаючи за виконанням цих вправ, психологи мали можливість зробити певні висновки, щодо лідерських якостей першокурсників, спрогнозувати успішність їх служби та  виділити командирів.

«Містечко включає в себе тренажери, які направлені на розвиток різних навичок військового колективу. Вправи на координацію дій при переправі та вправи на довіру. За легендою нам потрібно було пройти всі перешкоди для того, щоб доставити аптечку нашим побратимам і ми з цим впорались. Головне, що слід пам’ятати - працюй у команді, та допомагай один одному", - розповів учасник занять старший солдат Владислав Курбатов.

На цих заняттях з курсантами проводиться психоедукація та тренінги з командо створення. В ході занять курсантам вдалося більше пізнати один одного та вдосконалити комунікацію між всіма військовослужбовцями підрозділу. Під час виконання вправ курсанти приймали рішення, усвідомили власні фізичні і психологічні можливості та можливості своїх товаришів.

«Більшість курсантів отримали, перший в своєму житті досвід роботи в команді, де існує велика відповідальність за товаришів і тут вже кожен мав змогу проявити свою найкращі якості», - зазначив старший офіцер психолог капітан Дмитро Олійник.

Завдання на містечку не тільки складні фізично, але й потрібен деякий час, щоб розробити стратегію проходження кожного з елементів містечка. Все це і є формуванням військового колективу, як єдиної згуртованої команди.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації і комунікації НА НГУ