новини

Первинна-військова підготовка очима кандидатів Академії

25.08.2020 08:02

Хлопці та дівчата, які щойно вступили до Академії Нацгвардії, проходять первинну військово-професійну підготовку. Чотири сотні кандидатів на навчання опановують первинні навички військової справи.

Підготовка проходить у навчальному центрі Академії, де є всі необхідні умови для практичних навчань.

Програма навчання розрахована на місяць, за цей час гвардійці вивчають основи військової справи, загартовують характер, розвиваються фізично, вчаться жити за військовим розкладом та звикають до нових умов.

Кожен тиждень, офіцери та науково-педагогічні працівники Національної академії проводитимуть заняття за розкладом навчальних дисциплін.

«У перші дні перебування на первинній-військовій підготовці було дуже тяжко звикнути прокидатися о шостій ранку та вибігати на пробіжку, бо вдома ранок починається на годину пізніше та з маминого сніданку. Тут спочатку пробіжка, після вирушаєш на сніданок та на навчання. Вже через декілька днів звикаєш до свого нового розкладу і стає набагато легше та цікавіше проводити час і навчатись» - ділиться враженнями Олександр Ходзинський.

На першому тижні нове покоління гвардійців дізнається про порядок проходження служби, роль Нацгвардії для України, та загальні завдання особового складу.  Викладачі показали важливі об’єкти навчально-матеріальної бази.

«Кандидати на вступ поступово засвоюють військову справу. Попереду в майбутніх захисників держави навчання та фізичне загартування у польових умовах. По поверненню до Академії кожен із них вже буде приймати військову присягу» - розповів начальник командно-штабного факультету полковник Вячеслав Овчаренко.

Окрім навчання, колишні школярі мають час на різноманітне дозвілля: спортивні ігри та змагання, концерти, перегляд художніх фільмів.
У фінальній частині первинної військової підготовки кандидати зустрінуться з першим складним випробуванням – дводенним польовим виходом.
А наприкінці вересня відбудеться важлива подія – складання військової присяги на вірність українському народові.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ