новини

Підривні роботи або як курсанти проходили практичні заняття із військово-інженерної підготовки

12.11.2020 17:16


У навчальному центрі Академії у с. Верхня Писарівка курсанти командно-штабного факультету проходили практичне заняття із військово-інженерної підготовки. Під керівництвом викладачів кафедри тактики, гвардійці навчалися виготовляти запальні трубки, підривати одиночні заряди вогневим способом, а також підривати ґрунт та елементи конструкцій електричним способом.


«Для того, щоб здійснити підрив потрібно взяти капсуль-детонатор, вогнепровідний шнур, закріпити їх та під’єднати до тротилової шашки, а потім підпалити та відбігти на безпечну відстань за 60 секунд. Найцікавіше – це спостерігати за вибухом», - розповів курсант командно-штабного факультету молодший сержант Владислав Шаповал.


Кожен підривник був оснащений захисним шоломом, бронежилетом та сумкою мінера-підривника у якій знаходиться заряд вибухової речовини 200-400 грам, запальна трубка, не коротше за 50 см, коробка сірників та саперний ніж.


«Всі курсанти-випускники четвертого року навчання успішно відпрацювали практичне заняття із підривних робіт. Після завершення навчань, курсантів вітають та присвячують у сапери-підривники.Традиційно, кожен курсант куштує на смак тротил», - зазначив старший викладач-начальник інженерної служби підполковник Руслан Бутко.


Завершальною практичною вправою заняття було підривання ґрунтів та елементів конструкції електричним способом на відстані 100-120 метрів.
Тротиловий заряд складав близько 1 кілограму.


Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ