новини

Поетична перемога курсанта Академії Національної гвардії України

05.04.2023 09:16

Курсант командно-штабного факультету Станіслав Новицький переміг в номінації «Поезія» премії Олеся Гончара за збірник «Передмовчання». Нагородження переможців відбулося у Києві.

Цьогоріч на конкурс надійшло 25 заявок. Лавреата однойменної премії оголосили у день 105-річчя від дня народження українського письменника Олеся Гончара.

«Я обрав військову професію, бо завжди розділяв творчість і реалії життя. Проте, я вдячний, що керівництво факультету підтримує мене у моєму бажанні розвиватися, як у військовій так і у творчій діяльності. У майбутньому планую писати окремі вірші, які з часом знову видам у збірнику», - розповів автор збірника «Передмовчання» Станіслав.

Окрім цьогорічної перемоги на премії ім. Олеся Гончара поет вже був нагороджений преміями ім. Пантелеймона Куліша та ім. Леоніда Глібова.

Інші видання Станіслава Новицьковго: «Акафіст коню», «Полудень», «Воскресіння віт», «Розуміння простору», «Крони дерев холодні», «Фронтальне скло».

«Поетична творчість Станіслава Новицького свідчить про те, що він хоч і молодий, але вже сформований поет, коли ми говоримо про його творчість зазначимо, що його стиль впізнаваний – це афористичність, стисла ліричність, яка переходить в трансцендентальність»,- описує творчість Станіслава Новицького відомий літературознавець, перекладач Дмитро Чистяк.

Премію імені Олеся Гончара присуджують щорічно за кращі літературні твори, які утверджують ідеали гуманізму, духовні цінності українського народу, ідеї незалежності України.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ