новини

Показують фізичну витривалість, змагаються та перемагають.

13.09.2021 14:55

У Національній академії Національної гвардії України відбулося спортивне свято з нагоди Дня фізичної культури і спорту України. У командних змаганнях взяли участь курсанти командно-штабного та гуманітарного факультетів.

Показати свої досягнення курсанти мали можливість у різних видах змагань: функціональна силова естафета для чоловіків (бурпі, підтягування та ривки гирі вагою 16 кг), функціональна естафета (махи гирі, викиди диску 15-10 кг, бурпі, відтискання від підлоги, стрибки на скакалці для жінок), баскетбол, перетягування канату, а також настільний теніс. Під час змагань вболівальники всіляко підтримували своїх товаришів.

Цього року перемогами відзначили команди, які здобули першість за різними видами спорту. Так, за результатами змагань, призові місця розподілилися наступним чином. З настільного тенісу – курс №3 командно-штабного факультету, функціональна силова естафета – курс №2 командно-штабного факультету, функціональна естафета - курс №2 гуманітарного факультету (психологи дівчата), баскетбол – курс №4 командно-штабного факультету (хлопці), баскетбол – курс №1 гуманітарного факультету (дівчата) та перетягування канату – командно-штабний факультет.  

«Усі учасники свята виявили жагу до перемоги та показали високі спортивні результати. Хвилювання, бажання перемогти й стати сильнішим було притаманне кожному учаснику змагань. Таким чином, військовослужбовці підвищили свою індивідуальну фізичну підготовку, професійний рівень і готовність до виконання завдань за призначенням, - зазначив заступник начальника кафедри фізичної підготовки та спорту підполковник Артем Турчинов. – Спортивне свято дало певний поштовх для емоційного розвантаження, тому всі курсанти були задоволені, раділи та вболівали за своїх товаришів по факультету».

Участь у змаганнях взяла і курсантка четвертого року навчання гуманітарного факультету Валерія Лавроненко. Дівчина, у складі команди, брала участь у функціональній естафеті.

«Заняття спортом – це життєва необхідність для кожного, - поділилася своїми поглядами Валерія Лавроненко.  Завдяки виконанню різних фізичних вправ у вільний час, я маю можливість розвинути фізичну витривалість, тримати себе в формі, а відтак краще впоратися із завданнями, які кожного дня стоять переді мною, як курсанткою Академії».

Наприкінці спортивного свята, капітанів команд переможців нагородили дипломами та солодкими подарунками.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ