новини

Польовий вихід логістів. Як курсанти опановували навички управління та вирішували ключові завдання

14.09.2021 16:15

 

У Навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України у майбутніх офіцерів факультету логістики відбулися комплексно-польові заняття.  Такі навчання проходять у три етапи і тривають три дні.

На кожний підрозділ факультету логістики покладені обов’язки відповідно до спеціалізації. Так, курсанти, які навчаються на фахівців з озброєння та військових автомобілістів - забезпечують розгортання вогневих розрахунків,  ремонтних-майстерень, а також відповідають за увесь технічний напрямок. Скажімо, під час цих комплексно-польових навчань були виведені броньовані машини БТР-3 і БТР-4, а перед курсантами-автомобілістами стояло завдання щодо їх ремонту. Тоді як гвардійці, які спеціалізуються на забезпеченні військ, здійснюють організацію харчування особового складу та роботи об’єктів тилу.

«Головна мета комплексно-польових навчань – підготовка курсантів як фахівців служб технічного забезпечення до виконання службово-бойових завдань у складі ремонтних підрозділів у польових умовах, а також як фахівців продовольчої та речової служб до виконання службово-бойових завдань у складі підрозділів тилу в польових умовах, - зазначив заступник начальника факультету логістики по роботі з особовим складом підполковник Дмитро Бондарєв. – Впродовж польового виходу гвардійці мають можливість закріпити теоретичні знання та практичні навички. Наприклад, щодо порядку розгортання та організації роботи збірного пункту пошкоджених машин у польових умовах, обладнання базового польового табору та об’єктів тилу в районі виконання завдання із використанням наявних та підручних матеріальних засобів, приготування їжі та миття особового складу з застосуванням польових технічних засобів служб тилу. Важливо також сформувати та удосконалити практичні навички командира підрозділу технічного (тилового) забезпечення із організації виконання службово-бойових завдань у відриві від пунктів постійної дислокації».    

Хоча кожен підрозділ курсантів і діє за своєю спеціалізацію та відповідає за певний напрямок, вони ще й забезпечують охорону містечка або району дислокації підрозділу. Контрольно-пропускні пункти та патруль постійно напоготові і навіть, час від часу, відбивають напади умовного противника.

«Під час навчання на факультеті логістики важливим є усвідомлення всіх процесів роботи технічних і тилових служб. Тому, кожен із нас випробовує себе у ролі військового автомобіліста, кухаря, спеціаліста з озброєння чи начальника, - поділився думками курсант-автомобіліст Назар Зубков. - Коли ми станемо офіцерами, повинні розуміти механізм всієї роботи від початку і до кінця. Тільки усвідомлюючи повний цикл роботи чи то технічної, чи тилової служби, можна зробити правильне рішення від якого залежить успішне виконання завдання всього підрозділу».

За підсумками польового виходу кожен підрозділ виконав свої завдання за призначенням, доповнюючи один одного, як єдиний злагоджений механізм.

 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ