новини

Польовий вихід майбутніх логістів – поєднання практики та досвіду в навчальному центрі

14.04.2021 16:54

У навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України з курсантами факультету логістики пройшли комплексні польові заняття.

Особовий склад розгорнув та організував роботу збірного пункту пошкоджених машин, об’єктів підрозділів тилу в польових умовах навчального центру Академії та відпрацьовував питання логістики безпосередньо в районі виконання завдань.

«Комплексні польові заняття організовуються для закріплення знань, удосконалення умінь та практичних навичок курсантів факультету логістики з навчальних дисциплін профілюючих кафедр. А саме кафедр автобронетанкової техніки, ракетно-артилерійського озброєння, технічного та тилового забезпечення, вогневої підготовки, - зазначив начальник факультету логістики полковник Владислав Єманов. - Викладачі моделюють ситуації у яких можуть опинитися підрозділи Національної гвардії України, і, відповідно до цього, ставлять завдання курсантам. Так, майбутні офіцери отримають необхідні практичні навички управління, дій та способи вирішення цих завдань».

Комплексні польові заняття проводилися у три етапи. Під час першого етапу була проведена підготовка техніки до здійснення маршу, розгортання збірного пункту пошкоджених машин та польових об’єктів служб тилу. У рамках другого етапу курсанти займалися організацією та обладнанням збірного пункту пошкоджених машин та польових об’єктів служб тилу. А головним завдання третього етапу було згортання збірного пункту пошкоджених машин та польових об’єктів служб тилу, а також доопрацювання звітних документів на навчальних місцях.

На кожний підрозділ факультету були покладені обов’язки відповідно до спеціалізації. Курсанти, які навчаються на фахівців з експлуатації та відновлення ракетного, артилерійського та стрілецького озброєння, мали можливість підвищити навички з ремонту озброєння, зокрема, організувавши роботу елементів майстерні ПМ-2-70. Тоді як фахівці продовольчої та речової служб, займалися організацією харчування, лазне-прального та побутового обслуговування особового складу в польових умовах. Також курсанти забезпечували охорону та оборону збірного пункту пошкоджених машин та польових об’єктів служб тилу. Майбутні офіцери несли службу на блокпосту та здійснювали стрільби у складі підрозділу.

«Оскільки я навчаюся за спеціалізацією експлуатація та відновлення автомобілів та бойових машин військових частин Національної гвардії України, головним завданням мого підрозділу було обладнання та організація роботи збірного пункту пошкоджених машин. Більше того, ми мали можливість закріпити теоретичні знання під час ремонту автобронетанкової техніки, - прокоментував курсант Артем Шевченко. - Комплексні польові заняття, на мій погляд, є надзвичайно важливими, адже коли ми станемо офіцерами, то повинні розуміти механізм всієї роботи військового автомобіліста від початку і до кінця. Тільки усвідомлюючи повний цикл роботи, можна розраховувати на успішне виконання завдання всього підрозділу».

Крім того, під час одного із етапів комплексних польових занять, були присутні слухачі магістратури Академії першого року навчання. Офіцери навчаються за тиловою та технічною спеціальностями. Заняття проводили доценти кафедри оперативного та логістичного забезпечення оперативного факультету підполковник Вадим Мудрик та полковник Артем Зозуля.

«Офіцери-магістри мали можливість розгортати основні елементи тилового та технічного забезпечення військових частин Національної гвардії України, - розповів підполковник Вадим Мудрик. – Це дозволяє проводити ремонт та технічне обслуговування озброєння та військової техніки, а також готувати їжу в польових умовах. А практика, як відомо – один із кращих компонентів для формування у слухачів необхідних знань та важливих умінь».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ