новини

Поєднання теорії та практики. Бінарні заняття курсантів Академії у дії

01.12.2021 16:33

 

У навчальному процесі важливе значення має поєднання теорії та практики. Виходячи з цього, на кожному факультеті Національної академії Національної гвардії України проводиться низка бінарних занять.

Так, із курсантами четвертого року навчання командно-штабного факультету проведено бінарне заняття із навчальної дисципліни «Військова розвідка».
Заняття провели старший викладач кафедри тактики підполковник Сергій Карпенко та представники окремого загону спеціального призначення Східного ОТО.

На практиці курсанти відпрацювали порядок проведення силами штатної групи засідки на колону транспортних засобів та засідки на підрозділ під час дій у пішому порядку. Під час заняття гвардійці здійснили раптовий напад на об’єкт засідки, захоплення полонених і документів.

На факультеті логістики також постійно проводиться цикл бінарних занять із залученням провідних фахівців служб тилу Академії та військових частин Національної гвардії України. Теоретичний матеріал висвітлюється у поєднанні з практичним аналізом проблемних питань та практичним досвідом виконання завдань тилового забезпечення.

Основна мета занять - надати майбутнім фахівцям служб тилу практичних знань, навичок та вмінь у процесах організації та ведення військового господарства у службах тилу та тилового забезпечення підрозділів Національної гвардії України.

Нещодавно бінарне заняття було проведено у рамках навчальної дисципліни «Основи військового господарства. Ротне господарство». Заняття із майбутніми офіцерами провели  доцент кафедри технічного та тилового забезпечення, кандидат військових наук, доцент Олександр Альбощій та начальник продовольчої служби Академії підполковник Олександр Снєжко, який поділився практичним досвідом роботи з питань ведення господарства продовольчої служби, обліку та звітності по даній службі. Офіцер звернув увагу курсантів на необхідність суворого дотримання вимог керівних документів щодо ведення військового господарства, продовольчого забезпечення військових частин та організації харчування військовослужбовців НГУ, а також відповів на запитання гвардійців за тематикою заняття.

«Інформація, яку курсанти отримали під час бінарного заняття, має стати гарною базою та мотивацією для підвищення рівня особистої підготовки, сприятиме більш усвідомленому вибору курсантами напрямку своєї подальшої підготовки за спеціалізацією «Тилове забезпечення підрозділів НГУ»», - зазначив підполковник Олександр Снєжко.

Планове заняття було проведено також із майбутніми зв’язківцями на кафедрі тактико-спеціальної підготовки командно-штабного факультету Академії. Курсанти відпрацьовували документи вартової служби.

Чітка організація зв’язку та інформатизації на всіх етапах службово-бойової діяльності, відпрацювання оперативних (бойових) документів, що стосуються організації планування, застосування та управління силами та засобами зв’язку угрупування НГУ в ході ведення операції Сил оборони у відповідності до вимог існуючих керівних документів – основні питання, які опрацювали курсанти четвертого року навчання командно-штабного  факультету Академії під час бінарного заняття.

Провели заняття старший викладач кафедри військового зв’язку та інформатизації командно-штабного факультету Академії службовець Костянтин Власов і начальник служби організації радіозв’язку відділу організації зв’язку та телекомунікації управління зв’язку та інформатизації ГУ НГУ підполковник Олег Малик.

У рамках навчальної дисципліни «Організація зв’язку» курсанти розглянули тему «Організація планування застосування та управління силами та засобами зв’язку угрупування НГУ в ході ведення стабілізаційних та оборонних операцій та під час участі Національної гвардії України в операції Сил оборони».

«Гвардійці ознайомилися із порядком планування зв’язку в ході ведення операції Сил оборони у відповідності до вимог існуючих керівних документів та основними принципами планування зв’язку, – прокоментував службовець Костянтин Власов. – Наприкінці були визначенні основні вимоги до планування та управління системою зв’язку на  сучасному етапі».

Одна із присутніх на бінарному занятті, курсантка Діана Благочинова.

«Для мене, як майбутнього офіцера – фахівця зв’язку, це заняття було важливим. По-перше, досвідом організації зв’язку поділився офіцер, який має значний сучасний практичний досвід. По-друге, ми мали можливість побачити обсяг роботи начальника зв’язку щодо організації планування застосування та управління силами і засобами зв’язку, - розповіла курсантка Діана Благочинова. – Такий досвід дозволяє зрозуміти особисту та професійну відповідальність офіцерів – фахівців зв’язку під час управлінні військовими підрозділами із врахуванням застосування  засобів військового зв’язку та інформаційних систем».

 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ