новини

Практичні заняття на тренінговому містечку командного згуртування з майбутніми психологами

06.06.2024 10:04

З курсантами-психологами третього року навчання Національної академії Нацгвардії провели практичне заняття з дисципліни «Психологічне забезпечення службово-бойової діяльності НГУ» за програмою «Тімбілдинг».

Заняття провів старший викладач кафедри психології та педагогіки, доктор філософії з психології підполковник Андрій Пащенко.

Під час заняття курсанти ознайомилися з процесом організації та проведення тренінгової програми, під час якої вони вдосконалили практичні навички у проведенні вправ «Мінне поле», «Підземний стік», «Шлях евакуації, втечі – ІІ: Зруйнований міст, сипучі піски», «Прірва та стрибок на трапецію». Кожна вправа включала в себе легенду та завдання, яке команда курсантів повинна була вирішити за визначений час.

«Усі вправи направлені на формування і згуртування військового колективу для більш якісного та ефективного виконання особовим складом службово-бойових завдань, вдосконалення комунікації між військовослужбовцями, - зазначає підполковник Андрій Пащенко. – Ці знання та практичні навички необхідні хлопцям та дівчатам щоб успішно виконувати свої службові обов’язки, адже ці вправи вони проводитимуть з особовим складом у тих підрозділах, куди будуть розподілені».

Викладач додає, що для успішного виконання цих вправ необхідне усвідомлення функціональних (фізичних і психологічних) характеристик кожного члена групи, усвідомлення запропонованих обставин (правил вправи) і вироблення стратегії дій, яка максимально враховує обидві ці складові.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ