новини

Представниця керівництва Академії взяла участь у заході з нагоди пам’ятних дат

22.09.2021 16:48


На Меморіалі Слави відбулася урочиста церемонія покладання квітів із нагоди 78-ї річниці визволення Харківської області від нацистських загарбників та Дня партизанської слави.

Участь у заході взяли представники обласної та міської влади, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники дипломатичних установ, розташованих на території Харківської області, представники Харківського гарнізону, духовенства, об'єднань громадян і мешканці Харкова.

Від Національної академії Національної гвардії України участь у церемонії взяла заступниця начальника Академії по роботі з особовим складом полковник Олена Іванова.

«Сьогодні ми відзначаємо дві знаменні дати, з одною лише різницею – одна символізує радість, адже 78 років тому Харків нарешті було звільнено від нацистських загарбників. Інша - асоціюється із вшануванням пам'яті партизанів, які здійснили подвиг у часи Другої світової війни, - наголосила полковник Олена Іванова. - Під час війни ці герої пришвидшили визволення не тільки Харкова, але й всієї України. Гвардійці Академії шанують пам’ять про героїзм та безцінний подвиг наших прадідів».

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять партизанів. Також на честь підпільників пролунали залпи військового салюту.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ